3 ingredience a je to na stole! Jednoduchý japonský koláč ovládl celý svět
Máte rádi lehké tvarohové dezerty? Máme pro vás obměnu klasického cheescaku, vystačíte si totiž jen se třemi ingrediencemi. Navíc vám celá příprava dortu zabere necelou hodinku, a tak ho můžete upéct, kdykoli si vzpomenete. Tento recept obletěl celý svět a dočkal se velkého úspěchu Tady máte recept.
Na přípravu potřebujete:
1. 3 vajíčka
2. 120 g bílé čokolády
3. 120 g tvarohu
Postup je velmi jednoduchý:
Oddělíme si bílky od žloutků a předehřejeme troubu na 170 stupňů. Čokoládu si rozpustíme a počkáme, až vychladne. Poté ji přidáme do tvarohu, který by neměl být ledový. Dále přidáme žloutky a vše důkladně zamícháme. Dále si vyšleháme bílky na sníh a opět vše promícháme
Připravíme si pekáč a skleněnou misku na pečení s průměrem 15 cm. Potřebovat budeme i pečící papír. Jedna část bude kopírovat dno nádoby a další zase zakryje stěny. Celou směs vlijeme do nádoby a položíme na pekáč, který podlijeme vodou.
Koláč se peče 15 minut na 170 stupňů a potom se nechá dojít dalších 15 minut ve vypnuté troubě. Nezapomeňte koláč dochutit moučkovým posypem a nechte si chutnat
Pro lepší pochopení receptu si pusťte video, které vám recept ještě více přiblíží.