4 druhy domácích zmrzlin, ze kterých se zblázníte vy i vaše návštěva. Vyzkoušejte je!
Pořádáte bazénovou party nebo jen čekáte rodinnou návštěvu?
Na grilované maso nemá ve vedrech chuť skoro nikdo.
Víme ale, čím své hosty uctíte natolik, že se jim od vás nebude chtít odcházet!
Vyzkoušejte tyhle 4 druhy fenomenální domácí zmrzliny.
1. Banánovo-čokoládové mámení
Na tuhle dobrotu budete potřebovat jen dvě ingredience. Banány a Nutellu. Podle toho, kolik zmrzliny chcete vyrobit, zvolte množství banánů. Vložte je do mixéru a vytvořte z nich hladkou kaši. Postupně po lžících přidávejte Nutellu a podle chuti vyvažte poměr. Hmotu nalijte do menších nádob a nechte v mrazáku přes noc.
2. Rybízový polibek
Pokud jste letos měli dobrou úrodu červeného rybízu a v mrazáku kvůli němu není k hnutí, neváhejte jej využít. Budete potřebovat jen rybíz, zakysanou smetanu a třtinový cukr. Půl litru rybízu rozmačkejte a smíchejte s 250 g třtinového cukru. Do směsi přidejte jednu zakysanou smetanu a rozmixujte. Hotovou směs dejte do mrazáku minimálně na dvanáct hodin.
3. Oříškový zázrak
Na tuhle excelentní oříškovou zmrzku budete potřebovat 1 l mléka, 30 dkg cukru krupice, 15 dkg lískových oříšků, 11 žloutků a 250 ml smetany ke šlehání. Mléko svaříte s cukrem a za stálého šlehání jej nalijete do mísy s ušlehanými žloutky. Pomocí ručního šlehače vše krásně spojíte v hladký krém. Lískové oříšky opražíte, nahrubo nasekáte a vmícháte do připraveného krému, který následně necháte na 5 hodin odpočinout v mrazáku.
4. Jahodová láska
Tahle návyková dobrota si na výrobu žádá 3 banány, 1 hrnek nasekaných mražených jahod a 2 lžíce sladké smetany. Do rozmixovaného banánu přidejte mražené jahody, smetanu a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte ztuhnout do mrazáku. Lehké jako facka a chutné jako první polibek!