5 důvodů, proč byste měli bez výčitek mlsat čokoládu!
Hořká čokoláda je bohatá na vitaminy, minerály a antioxidanty. Nestačí? Fajn, tady máte pět dalších důvodů, proč si neodpírat tuhle dobrotu:
1. Kouzlí s pletí
Zapomeňte na to, že čokoláda ničí pleť. Naopak. Obsahuje železo, vápník a vitaminy A, B1, C, D a E a například se suchou pletí umí dělat zázraky.
2. Chrání proti škodlivému UV záření
Flavonoidy neboli vitamin P, který je obsažen v kakau, chrání vaši pokožku před škodlivými vlivy ultrafialového záření. A to je prosím pěkně vědecky dokázáno! Jezte v létě čokoládu, zvlášť pokud se hojně oddáváte opalování.
3. Zmizíkuje vrásky
Je to tak. Kakao redukuje produkci stresových hormonů, to znamená, že se vám tolik nebude ztrácet kolagen a tím pádem budete mít méně vrásek. Promlsejte se ke kráse.
4. Dodává lesk vlasům
Domácí vlasová maska vyrobená z hořké čokolády Proč ne? Rozehřejte čokoládu, přidejte med a jogurt a aplikujte jednu hodinu na vaše vlasy. Uvidíte ten zázrak.
5. Podporuje růst vlasů
Měď, zinek a železo jsou minerály, které zajistí buněčnou obnovu a podpoří proces růstu vlasů. Pokud budete jíst čokoládu, zvýší se přísun kyslíku do pokožky a to povede k zdravějšímu a silnějšímu vlasu.