Trendy
válka na Ukrajině StarDance 2024 Zrádci (reality hra) Bachelor Česko 2024

5 skutečností, díky kterým si už u McDonaldu nedáte ani hranolek!

5 skutečností, díky kterým si už u McDonaldu nedáte ani hranolek!
Zdroj: Facebook
Předchozí Další
O tom, jak je rychlé občerstvení zdraví škodlivé a pro tělo nepřínosné, už byly napsány stohy článků. V čem ale konkrétně tkví nebezpečí těchto dobrot? Pouze v nadměrném množství tuku to není...

Hranolky, hamburgery, cheeseburgery... A ta jejich zmrzlina? Mňam, říkáte si při představě jídelníčku nejznámějšího fastfoodového řetězce na světě.

Tohle je ale 5 věcí, díky kterým si svou oblíbenou dobrotu snad příště odpustíte a svým dětem už Happy Meal koupíte jen za trest.

1) Nadýchané pečivo

Víte, proč jsou bulky hamburgerů od "Meca" jako pýchavka? Obsahují síran amonný, což je taková veselá chemikálie určená například k hubení hmyzu a hnojení půdy.

2) Křehké nugetky

Ve vašich oblíbených kuřecích McNugget, které si oblíbily především děti, najdete mimo jiné takovou dobrůtku, jako je silikonový olej. Ten se osvědčil především při výrobě kontaktních čoček a dalších medicínských pomůcek. Kromě nugetek jsou ho plné také šampony, kondicionéry a další "dobroty".

3) TBHQ

Tahle mňamka, kterou ani neumíme správně vyslovit, se vyskytuje v 18 položkách McDonald meníčka. Co na tom, že je částečně smrtelná? Soudruzi v Americe se shodli na tom, že v malém množství nemůže ublížit. Tak fajn...

4) Šťavnaté masíčko

Maso v hamburgerech, které vypadá tak moc lákavě, sice neobsahuje žádné velké chemické přísady, ale zato veskrze "přírodní" barvivo, kyselinu karmínovou. Co na tom, že se vyrábí z brouků?

5) L-cystein

Tahle aminokyselina se používá k dochucení masa a pečiva. Kdybychom se nedočetli, že se vyrábí z lidských vlasů nebo kachního peří, možná bychom se opovážili i polknout.

Hvězda Zlatovlásky drsně zkritizovala Českou televizi. Nebýt starých pohádek, nemají co vysílat, tvrdí Štěpánek

Související články

Další články

Nejnovější kauzy