6 znamení, jak poznáte opravdu dobrou restauraci. A na Zdendu Pohlreicha se vykašlete!
Restaurací je všude kolem nás mnoho, těch dobrých však jako šafránu.
Vaši volbu vám zjednoduší alespoň těchhle 6 kritérií!
1) Prostředí
Restaurace, ve které se bojíte, že si zamažete i vaše boty od bláta, není ta správná. Ubrusy s pivní mapou tvaru Austrálie a skleničky jak z reklamy na špatné tablety do myčky k pocitu dobrého výběru také nepřispějí!
2) Personál
Potkat usměvavého číšníka je v dnešní době zázrak. Důvodem mohou být nulová dýška, která jsou nulová právě pro číšníkovu nepříjemnost. Říkejme tomu začarovaný kruh.
3) Jídelní lístek
Připomíná-li jídelní lístek počtem položek telefonní seznam, nevěstí to nic dobrého. Často ani sám kuchař netuší, co si pod takovými „Nudličkami paní hraběnky“ představit. Jestli rýmu, nebo maso.
4) Jídlo
Když jsou první 3 kritéria v pořádku, přichází na řadu to nejdůležitější! Pozor dejte na vepřovou panenku do zelena nebo na čerstvou zeleninu z mrazáku. Obojí se dá spolehlivě poznat!
5) Placení
Nebereme karty, kartou můžete platit pouze nad 500,- nebo položky nad 1000,- nerozpočítáváme. No a co? Váš problém to není. Neberou karty, tak nashle a děkuji za jídlo!
6) Zažívání
Poslouchejte své tělo. Jestli se pár hodin po jídle budete cítit stále dobře, vybrali jste správně. Pokud nikoliv, restaurace si druhou šanci nezaslouží!