Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Barbora Krejčíková na cestě za úspěchem: Pomohla jí tenisová legenda Jana Novotná (†49)

Barbora Krejčíková chce vyhrát titul pro Novotná.
Zdroj: Profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 10 fotografií
wimbledon

Barbora Krejčíková (28) po delší pauze zažívá obrovský úspěch. Jedna z našich nejlepších tenistek poprvé v kariéře postoupila do semifinále Wimbledonu, když vyřadila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou. Tento kariérní milník zaznamenala 26 let po triumfu své bývalé trenérky, zesnulé tenisové legendy Jany Novotné (†49), která zemřela na rakovinu. "Když jsem Janu viděla naposledy, řekla mi, abych vyhrála grandslam,“ svěřila se před lety serveru iDNES.cz Krejčíková, která chce po triumfu na Rolland Garros vyhrát nejprestižnější Wimbledon a navázat tak na odkaz své bývalé trenérky.

Dalšího velkého úspěchu dosáhla ve své kariéře česká tenistka Barbora Krejčíková. Na probíhajícím turnaji ve Wimbledonu vyřadila turnajovou třináctku, Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, a poprvé v kariéře na tomto prestižním turnaji postoupila do semifinále. Bára se netají tím, že svými výkony překvapila i sama sebe. Navzdory zdravotním potížím, které zapříčinily nízkou herní vytíženost, je odhodlána dojít až k vysněnému triumfu. Má k tomu navíc speciální motivaci.


Cenné rady od zesnulé legendy

Není tajemství, že Báře v samotných začátcích pomáhala legendární tenistka Jana Novotná (†49), která byla její trenérkou. Tehdy Bára coby osmnáctiletá teenegerka navštívila tenisovou legendu i se svými rodiči v jejím domě, kde wimbledonskou šampionku požádala o pomoc.

„Okamžitě souhlasila, byla jsem moc překvapená. Ani jsem nečekala, že mě povede jako trenérka, jen jsem chtěla pár rad, ale ona mi říkala, že jí tenis chybí a bude se mnou cestovat po turnajích,“ zavzpomínala Krejčíková na osudný moment kariéry pro server NY Times.

Triumf pro Novotnou

Zkušená tenistka a trenérka však onemocněla rakovinou vaječníků. Zákeřné nemoci 19. listopadu 2017 bohužel podlehla. Krejčíková stála po boku Novotné až do jejího skonu. „Když jsem Janu viděla naposledy, řekla mi, abych vyhrála grandslam. Povedlo se mi to,“ řekla před lety Krejčíková v rozhovoru pro iDNES.cz.

Zesnulá legenda je tak hlavním hnacím motorem k tomu, aby po vítězství ve dvouhře na Roland Garros vyhrála i vytoužený Wimbledon. Senzačním triumfem by navíc oživila wimbledonský odkaz Novotné, která vyhrála Wimbledon přesně před 26 lety. Před branami finále se utká s Jelenou Rybakinovou.

Clash of the Stars čekají radikální změny. Le Sy potvrdil, že organizace kvůli skandálům přitvrdí

Související články

Další články

Nejnovější kauzy