Boj o imunitní odznak v pořadu MasterChef: Pepa neobstál proti šéfkuchaři Hajnému
Na začátku první výzvy museli soutěžící ochutnat polévku a uhodnout 20 surovin, které obsahovala. Pepa jich uhádl 13, Pavlína 12 a Jitka 11. Tito tři se zúčastnili boje o imunitní odznak. Z devíti surovin, které byly v polévce, musěli uvařit hlavní chod a používali ty, které sami vybrali. Těmi jsou vepřové maso, mrkev, celer, máslo, cibule, česnek, uzené maso, květák a mouka.
Ukřičená a nadávající Pavlína
Na přípravu pokrmu měli soutěžící 60 minut. Pavlína se rozhodla, že nakrájí kotletu na větší kostky a dá je do tlakového hrnce. Nápad se Přemku Forejtovi vůbec nezamlouval, protože je známé, že vepřová kotleta je minutkové maso. Ke konci výzvy se ukázalo, že Pavlína nestíhá, klepaly se jí ruce a neodpustila si několik nadávek a křiku.
Souboj s profesionálním šéfkuchařem
Přímo o imunitní odznak bojoval Pepa, který uvařil nejlepší jídlo, i když měl nešťastnou kombinaci svíčkové, vepřové kotlety a květákové placičky. Jednotlivě však komponenty chutnaly výborně. Opět se ukázal herec Lukáš Hejlík, aby představil nejtěžší překážku, které musel Pepa čelit. Tím byl profesionální kuchař je Petr Hajný
Připravovat měli jelení hřbet. Pepův otec je myslivec a nechtěl ho zklamat. Vymyslet mohli cokoliv a měli k dispozici velkou spižírnu. Petr měl na přípravu 60 minut. Pepovi přidali 15 minut navíc. V průběhu vaření se Pepa rozdělil o své ingredience s kuchařem Hajným, přesněji o víno a olej, který Petr si zapomněl vzít. To šéfkuchař ocenil, ale nepřijal.
Imunitní odznak
Pepa ve středečním dílu bohužel imunitní odznak nezískal. Odznak by mohl použít, pokud by se mu nepoštěstilo v dalších kolech stejně, jako se jím dříve zachránila Ivka. Vyhrál pokrm Petra Hajného a Pepa šel na balkon s nepořízenou. Jídlo však porotcům velmi chutnalo.