Burger Přemka Forejta pod drobnohledem: Otestovali jsme nejdražší hambáč u McDonald's
Jak by to chutnalo, kdyby Přemek Forejt dělal v Mekáči? Slavný kuchař a porotce Českého MasterChefa ohlásil spolupráci s nejznámějším řetězcem rychlého občerstvení loni v létě. Teď však konečně přestal dělat inspekce hranolek a pustil se do toho, co ho skutečně živí – pro řetězec vytvořil dva nové burgery, které byly před pár dny uvedeny do nabídky. Na internetu se samozřejmě ze všeho nejdříve začala diskutovat cena. Redakci eXtra.cz zajímalo, jak nejdražší sendvič v nabídce vypadá a chutná.
Maestro by Přemek Forejt. Tak se jmenuje nová řada hamburgerů, které před několika dny představil řetězec McDonalds's společně právě se známým kuchařem. A ani jedna ze spolupracujících stran nešetří slovy chvály. "Pořádný kus šťavnatého hovězího, francouzský sýr Raclette a unikátní pesto, jehož recepturu Přemek vyladil tomuhle burgeru přímo na míru. Gurmánský zážitek par excellence," píše se na webu známého řetězce.
"Mým cílem bylo vytvořit burger, který bych si já sám v Mekáči rád dal. Chtěl jsem, aby to chutnalo jinak, do kysela, a hlavně, aby to bylo hodně šťavnaté. Proto jsem vytvořil pro Maestro burgery i svoje bylinkové pesto, ze kterého mám opravdovou radost – dodává burgeru svěží kick," cituje stejný web Přemka Forejta. Neváhali jsme tedy a vyrazili do nejbližší pobočky burgery vyzkoušet. Nejdříve se podíváme, jak chutná, a pak se pobavíme o ceně.
Nezvyklá chuť
Burger se připravuje ve dvou verzích, které se liší jen použitým masem. Dát si tak můžete hovězí či kuřecí variantu.Kuřecí maso není mleté a je obalované. Dostanete ho ve speciální krabičce, na kterém nechybí přelepka s Forejtovým podpisem. Při prvním pohledu na rozříznutý burger nic nechybí – je tu pořádná porce zeleniny, sýr Raclette je na první pohled poznat od klasické americké náhražky cheddaru a všudypřítomné pesto dává tušit, že tohle bude na Mekáč hodně nezvyklá chuť.
A náš pocit se potvrdil. Kyselkavá chuť se skutečně dostavila a v paletě chutí, které může McDonald's nabídnout, jsme ji opravdu ještě nepotkali. Burgery v naší redakci mizí rychle a zdá se, že lidem chutnají. Když sbíráme názory, většina se skutečně shoduje, že něco podobného ještě neměla. Až na několik výjimek nám burger chutná. Jen pro zajímavost – zdá se nám s podivem, že tomu tak je, ale kuřecí maso většině z nás prostě mezi ostatními ingrediencemi chutnalo více.
Vysoká cena
Na sociálních sítích se ale nejvíce diskutuje o ceně novinky. Ta se mění podle pobočky, ve které jídlo kupujete, vždy jde ale o nejdražší burger v nabídce. Nás stál samotný burger bez hranolek a pití 169 korun. Částka to rozhodně není malá. Známý youtubový kanál Jdeme Žrát! správně konstatuje, že podstatně větší Double Big Tasty pořídíte za mnohem lepší peníze. Nicméně pokud chcete zkusit ve známém fastfoodu něco nového a nevadí vám vyšší cena, Maestro by Přemek Forejt určitě stojí za vyzkoušení.