Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Češi na Vánoce utratí až 15 000 Kč. Našli jsme způsob, jak výdaje snížit klidně o 10 %!

Češi na Vánoce utratí až 15 000 Kč. Našli jsme způsob, jak výdaje snížit klidně o 10 %!
Zdroj: Depositphotos

Vánoce se kvapem blíží a s nimi i starosti se zvyšujícími se cenami. Podle průzkumu STEM/MARK pro společnost Home Credit plánuje letos na dárcích šetřit skoro 60 % Čechů, což je o 20 % více než loni. Dá se ale na Vánoce ušetřit, aniž bychom museli snižovat své standardy?

Možná vánoční dárky příliš neřešíte a kupujete jen drobnosti, možná si je se svými blízkými nevyměňujete vůbec. Pokud ale patříte k většině, která si na dárcích (a koneckonců i na ostatních vánočních přípravách) zakládá, nevyhnete se letos pravděpodobně myšlence na to, kolik to v současné situaci bude proboha všechno stát. Obzvlášť, pokud navíc rádi jezdíte na hory.

V této situaci můžete ušetřit různými způsoby. Ty ale často vyžadují, abyste se vzdali toho, na co jste zvyklí, a snížili své požadavky jak na dárky, tak na výzdobu, štědrovečení menu nebo kvalitu zimní výbavy. My pro vás máme šetřicí tip, díky němuž si nebudete muset letos utahovat opasek. Určitě ne o tolik dírek, kolik jste měli v plánu.

Cashback zařídí bohatého Ježíška

Cashback. Slovo, které jste možná nikdy neslyšeli, pojmenovává službu, jež je skvělým způsobem, jak ušetřit při větších výdajích, jako jsou právě vánoční nákupy. Doslovně ho můžeme přeložit jako „návrat peněz/hotovosti“ – tato služba vám totiž umožní získat část utracených peněz nazpátek.

Celé to stojí na vztahu cashbackového portálu a obchodníka. Ten zjednodušeně funguje tak, že obchodník (e-shop) platí partnerovi (cashbackovému portálu) za propagaci jeho zboží a webových stránek.

Jak ale partner dosáhne toho, aby díky němu zákazník v e-shopu nakoupil? Jednoduše se s ním rozdělí o provizi, kterou od obchodníka dostane. Takový obchod je pak výhra pro všechny: e-shop získá zákazníka, partner provizi a zákazník cashback.

Plná Peněženka

A kde takový cashback získat? Portálů, které se a tento způsob obchodování zaměřují, je v Čechách více, ale největším z nich je Plná Peněženka. Oranžovo-modrý web, kde můžete získat i tisíce korun, je ověřen 10 lety zkušeností a 880 000 uživatelů v Česku a na Slovensku.

Plná Peněženka spolupracuje s několika stovkami e-shopů, mezi nimiž najdete přední české i zahraniční giganty, jako je Aliexpress, Booking, Dr.Max nebo třeba Knihy Dobrovský. Pokud v takových e-shopech (jakožto zaregistrovaný uživatel) nakoupíte po prokliknutí z Plné Peněženky, bude vám na profil připsána finanční odměna. Tu si po uplynutí schvalovací lhůty můžete nechat vyplatit na vlastní bankovní účet. Nutno říci, že vánoční nákupy vám tato služba dokáže pořádně zjednodušit.

"Průměrná výše výplaty na účet uživatelů Plné Peněženky byla v minulý měsíc 473 Kč. Nejvyšší listopadová vyplacená odměna se pak vyšplhala až na částku 22 980 Kč. Využíváním cashbacku při svých nákupech sice nezbohatnete, ale ročně tak zdarma získáte celkem zajímavé peníze." říká Josef Drobílek z Plné Peněženky.

Jak s cashbackem ušetřím?

Procenta zpět dostanete od Plné Peněženky, třeba když pod stromeček nakoupíte elektroniku (například na Okay elektro), oblečení (na AboutYou, Bonprix ad.), kosmetiku (vyzkoušejte Vivantis či  Notino) nebo hračky (vsaďte na Bambuli či Pompo). S cashbackem ušetříte i na vánoční výzdobě, kterou pořídíte třeba na Bonami nebo 4home. Rozpočtu ulehčíte i při nákupu potravin na štědrovečerní večeři či na pečení, a to třeba s Rohlik.cz.

Dopřejte si pořádnou lyžovačku

Kdo vyráží každý rok na hory, ten ví, že takový výlet může být velkým zásahem do rodinných úspor. I s tím vám však cashback pomůže. Nejenže ušetříte za výbavu, jako jsou lyže, snowboard nebo termoprádlo, ale peníze zpět získáte i z ceny ubytování, pokud si hotel vyberete třeba na Booking.com.

Na Vánoce bychom si měli užívat příjemné chvíle strávené s rodinou a přáteli. Nenechte se stresovat vysokými cenami a užijte si je, jak se patří.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy