Češi odmítají jíst kvalitní jídlo! Proč jsme stále národem milovníků blafů?
Už jsme asi jediní v Evropě, kdo se dobrovolně plácá v blafech. Češi si neumí dupnout a jsme stále popelnicí Evropy. Protože na tom, co všichni ostatní považují za nechutné, si Češi čvachtají.
Místo jednoduché stravy z pár surovin volíme bizáry jako zapečené brambory s hektolitry smetany a kuřecích kůžiček, různé „humorně“ obarvené jídlo a milion chemických dochucovadel. Není se čemu divit. Od školy jsme byli vystaveni UHO omáčkám, polotovarům a jídlům splácaným ze zbytků z celého týdne.
Není proto divu, že třeba místo klasických jednoduchých těstovin Aglio olio, peperoncino, kde je potřeba pár surovin, požadují Češi v italské restauraci uhlířské těstoviny s hromadou slaniny, smetany, vajíčka, taveňáku a podobných nesmyslů, nad kterými Talián kroutí nevěřícně hlavou.
Situace se začíná zlepšovat i na východ od nás a Slováci už by na podobné blafy nepřistoupili. Ne tak ještě národy, které jsou na svoje jídla hrdé. Třeba takoví Bulhaři!
Snahám Zdeňka Pohlreicha navzdory si Češi stále vaří obludná jídla a bohužel je dávají svým dětem. Na ty nejhorší hrůzy se můžete podívat v galerii.
Související články

Inspirace na jarní období: Co stihnout předtím, než naplno propukne léto?

Dovolená v roce 2050: Slunce, pláž a plasty

Velkolepá VELO stage uvede na Majálesu největší hvězdy současného hip hopu a rapu

Vinaři představili strategický dokument: Plánují posílit soběstačnost, omezit dovoz nekvalitních vín a navýšit podíl ekologických vinic
