Česká gastronomie může slavit. Třetí restaurace získala michelinskou hvězdu. Který podnik jásá?
Prestižní ocenění michelinská hvězda pro nejlepší restauraci získal už třetí podnik v Česku. Stala se jím Field Restaurant pod vedením Radka Kašpárka, který stále ve vítězství nemůže uvěřit. Teď teprve započnou pořádné oslavy.
Za úžasným oceněním stojí známý šéfkuchař Radek Kašpárek, který vede Field Restaurant a díky němu se stal i teď celosvětově známým. Upřednostňuje především základy českých receptů, které připravuje ve svém osobitém a modernějším podání
Do svého repertoáru zahrnuje především sezonní suroviny a výrazné chutě. „Naše velká stálice je foie gras, kterou si šéfkuchař sám dělá a kterou sezonně mění. Husí játra podává třeba s pistáciovými oříšky anebo s třešněmi,“ řekla iDNES.cz Klára Stadlerová z Field Restaurant.
Nejosvědčenější recepty jmenovaného šéfkuchaře jsou především kulajda se zastřeným vejcem, petrželové špecle a hruškový koláč s brusinkovým sorbetem.
Související články

Krvavý Měsíc i zatmění se blíží: Březen bude plný astronomických úkazů. První nastane už v pátek

Putinovi se hroutí plány, tvrdí odborník. Tvrdý zásah Donalda Trumpa

Obrovská tragédie u Hodějic. Řidič BMW srazil čtrnáctiletého talentovaného fotbalistu na kole, chlapec nepřežil

Zubařka vypovídala u soudu o nechutných praktikách vůdce sekty: Během líčení zkolabovala
