Česko na grilu v číslech: Na natáčení kulinářské show se Zdeňkem Pohlreichem padlo enormní množství jídla
Startuje nová kulinářská show Česko na grilu. Televize Prima při této příležitosti poskytla redakci eXtra.cz exkluzivní pohled do zákulisí natáčení této grilovací soutěže v číslech. Tipli byste si, kolik na jednom díle pracovalo lidí a kolik se při natáčení snědlo ořechů? Na obrazovky se díky nové show vrátí v roli porotce Zdeněk Pohlreich.
V sobotu startuje nová kulinářská show Česko na grilu. Kuchařské dovednosti deseti soutěžních párů v ní budou hodnotit Zdeněk Pohlreich a Martin Svatek.
Natáčení show Česko na grilu
Zajímá vás, jak to vypadá na natáčení takové kuchařské show? Na jednom dílu pracovalo 120 lidí, z toho 70 jich bylo přímo na place. Počítají se mezi ně skriptky, kuchaři, vizážistky, stylistky, osvětlovači a lidé z dalších profesí, kteří nejsou na obrazovkách vidět, ale jejich práce je nenahraditelná.
A když jsme u štábu. Ten za den vypil až 350 káv. Za dobu natáčení se potom ke kávě snědlo necelých 1000 ks tyčinek nebo sušenek. Zajímavostí je, že se při čekání na další záběry jedly ořechy. Denně 5 kilogramů.
Kromě štábu byl na místě i komparz v podobě obyvatel místa – patnáct ovcí, stejný počet slepic a kocour Jaroušek, který bedlivě dohlížel na vše, co se na place děje.
Natáčelo se i dronem
Aby soutěžící vypadali dokonale, spotřebovaly maskérky 30 krabic eko kapesníků, tedy celkem 2341 kusů. Pro zpevnění účesů soutěžících a moderátorů i porotců padlo 6 laků na vlasy bez aerosolu a spotřebovalo se i 10 balení pudru, aby se ti, kdo se postaví před kameru, neleskli.
Kamer se při natáčení používalo 16. Některé na místě, kde se grilovalo, jiné ve zpovědnicích. Kromě nich se do natáčení zapojily i drony.
V díle, ve kterém se připravovala žebra, bylo spotřebováno 50 kilogramů masa, běžně se na jeden díl spotřebovalo 13 kilogramů zeleniny a také 21 kilogramů bylin. Pro flambování byly využity 3 litry alkoholu. Na lokaci bylo dovezeno 300 ananasů. Pro soutěžící bylo k dispozici celkem 30 grilů a v nich shořelo celkem 200 kilogramů uhlí.
Kdy začíná Česko na grilu?
Nová kulinářská show Česko na grilu startuje na Prima+ v sobotu 16. března 2024. O týden později, 23. března, ji pak uvidí televizní diváci na TV Prima ve 20:15. Pohlreicha a Svatka v roli moderátorů doprovodí Tomáš Zástěra a Patricie Pagáčová. "Já mám ráda kulinářské pořady, protože mám ráda jídlo," svěřila se herečka v rozhovoru pro eXtra.cz, proč přijala tuto nabídku.