Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Charlotte Ella Gottová slaví osmnáct: Píseň na rozloučenou s otcem stále vhání slzy do očí

Charlotte Ella Gottová slaví 18. narozeniny.
Zdroj: koláž eXtra.cz/Herminapress/Se souhlasem Supraphon
+ Dalších 19 fotografií
narozeniny

Karel Gott (†80) by byl na svou dceru Charlotte Ellu Gottovu velice pyšný. Ta totiž právě dosáhla dospělosti a stala se z ní přenádherná, talentovaná žena. Odchod otce pro ni byl samozřejmě největší životní ztrátou. Ještě když v ten samý rok spolu nazpívali píseň Srdce nehasnou, která roky bořila hudební žebříčky. 

Když zemřela legenda české hudební scény Karel Gott, velmi těžce to nesla jeho třetí dcera Charlotte Ella Gottová. Ta totiž v ten samý rok v květnu 2019 vydala se svým otcem dojemný singl Srdce nehasnou, který se dlouhou dobu držel na vrcholu hudebních žebříčků. Otcova smrt přišla náhle pět měsíců od vydání písně.

Tento hit pro ně napsal zpěvák Richard Krajčo. Jde o velice emotivní song už z toho důvodu, že Charlotte moc dobře věděla, že její otec se zřejmě nedožije její plnoletosti. A měla pravdu. Když Karel Gott zemřel, tak Charlotte bylo pouhých třináct let. „Mám husí kůži, když si na to vzpomenu. Jeho dcera statečně zpívala slova o tom, že jednou s tátou nebude. A velice si uvědomovala, o čem zpívá. Je to pro mě silná vzpomínka,“ řekla tehdy režisérka Olga Malířová-Špátová pro Český rozhlas.

Píseň Srdce nehasnou už ale Charlotte Gottová moc zpívat nechce. Například na jednom koncertu se rozhodli raději pro její akustickou verzi. „S Ivanou Gottovou jsme to řešili už několikrát a máme na to stejný názor. Podle toho, co ta píseň nese, bych se stavěl do role Charlottina odcházejícího otce. To by pro ni bylo bolestné, tak jsme se rozhodli ji předvést tak, jak vznikla. Jen s kytarou,“ pronesl Richard Krajčo.

Doporučené video s Richardem Krajčem.

Charlotte Gottová jde v otcových stopách. Po tatínkovi zdědila neskutečný talent, kterého dobře využívá. V roce 2022 vystoupila v O2 areně po boku zpěvačky Dary Rolins, se kterou zazpívala Zvonky štěstí. „Bylo mi ctí vystupovat na poctě mému tatínkovi v O2 areně,“ prohlásila tenkrát na svém Instagramu. Pochválila ji i Dara. „Sama jsem měla obrovskou trému, protože se role vyměnily a já zpívala Karlův part a ona byla za malou Darinku. Charlottka to ale zvládla fantasticky a tatínek by na ni byl pyšný. Kdybych seděla v publiku, dojalo by mě to k slzám,“ řekla Rolins pro deník Blesk. Dnes Charlotte Ella Gottová slaví své osmnácté narozeniny. Její otec na ni dozajista shora dohlíží.

Na YouTube má song závratných 85 milionů zhlédnutí.

Královna kabelek a šátečků Alena Schillerová: Když vidím staré fotky, šla bych se zastřelit

Související články

Další články

Nejnovější kauzy