Chcete lepší párky? Někteří do nich používají hovínka miminek! Párky jsou pak zdravější!
Jeden španělský tým se rozhodl, že vytvoří zdravější párky. Jak? Jednoduše, pomocí probiotické bakterie, která se ovšem nachází v něčem, co by lidé raději do úst nebrali.
Pokud jste četli titulek článku, už asi tušíte, o co se jedná, takže to raději opakovat nebudeme. Ale přesně to chtějí dávat Španělé do párků! Vlastně je tohle celé důkaz, že tajné přísady v těch nejlepších potravinách by raději měly zůstat na věky věků tajné.
"Bakterie, které se nacházejí ve výkalech miminek, při přimíchání do párků výrazně vylepšují jejich chuť a navíc jsou zdravé podobně jako probiotické jogurty," tvrdí odborný vědecký web LiveScience. Ano, vědci dokáží použít v jedné větě slova "výkaly miminek" a "vylepšují chuť".
Celou tu teorii dokonce testovalo několik vědců. Tým odborníků testoval bakterii vyjmutou z výkalů celkem 43 novorozenců a ty pak aplikovali do párků. Potom vzali skupinu dobrovolníků, kteří nevěděli, co jedí (chudáci), a ti říkali, že párky, ve kterých nevědomky přežvykovali vlastně hovínka miminek, chutnaly naprosto stejně jako jiné párky. Přitom šlo o speciální párky s nízkou úrovní tuku a soli, tedy většinou takové ty dietní párky, které nikomu nechutnají.
Abychom byli úplně spravedliví - v párcích nejsou kousky výkalů miminek, jenom skutečně vyjmutá bakterie z nich, ale co si budeme povídat, pořád je to skoro to samé.
Probiotické potraviny jsou samozřejmě dobré pro vaše tělo - lépe při jejich požívání spalujete tuk, snižují deprese a pomáhají se žaludečními potížemi. Zejména s těmi, které dostanete poté, co si uvědomíte, že jste snědli párek s hovínky.