Chtěli jste vždy vědět, jak asi chutná lidský kyčel? Jeden umělec ochutnal ten svůj! Neuvěříte, co říkal!
Alexander Selvik Wengshoel je pětadvacetiletý norský umělec, který podstoupil výměnu kyčle Narodil se se zdeformovaným kyčlem a roky strávil na vozíku, než mu původní kyčel nahradili kovovou náhražkou. Po operaci pak poprosil doktory, zda by si mohl ponechat svou kyčelní kost, kterou mu vyjmuli.
A co s ní udělal? Samozřejmě jedinou logickou věc - uvařil si ji a snědl z ní zbytky masa
Původně neměl vůbec v plánu kus svého vlastního těla pojídat, pouze svou kyčelní kost vystavit jako součást uměleckého vyjádření. "V té době jsem nevěděl, že ji uvařím a sním. Ale ten nápad prostě z ničeho nic přišel," říká.
Aby měl čistou kost, musel ji uvařit a odstranit z ní zbytky masa. "Vzal jsem si ale kousek toho masa a říkal jsem si, proč ho nesníst? Tak jsem kousek ochutnal a bylo to dobré," vzpomíná.
A jak tedy to maso chutnalo? "Maso chutnalo trochu jako ovce. Jako divoká ovce. Takové ty, co žijí v horách a pojídají houby."
Tak už to víte.