Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

Co dnes dělá nejlepší střelec ligy David Lafata: Holduje myslivosti a syn jde v jeho šlépějích

+ Dalších 11 fotografií

Legendární fotbalista i velký sympaťák. Těmito slovy by se dal popsat bývalý kapitán Sparty David Lafata (42), který je už několik let takzvaně ve fotbalovém důchodu. Nejlepší střelec v historii ligy ovšem nelení ani poté, co pověsil kopačky na hřebík. Jak se svěřil v rozhovoru pro eXtra.cz, nyní ho naplňuje trenérská práce i jeho velký koníček v podobě myslivosti.

David Lafata alias Lafi po dlouhé době zavítal do společnosti. Šestinásobný nejlepší střelec nejvyšší české soutěže a zároveň nejlepší kanonýr v historii ligy si nenechal ujít slavnostní zahájení nového ročníku Chance ligy, která odstartovala v pátek 19. července.

"Moc se těším, protože už ta loňská sezona nás navnadila. Sparta vyhrála titul i pohár, takže kluci mají na co navazovat. Hlavním lákadlem je přímý postup do Ligy mistrů, takže si myslím, že my fanoušci se máme na co těšit," uvedl bývalý kapitán Sparty, který přiznal, že zápasy více prožívá až po konci fotbalové kariéry.

"Bývám u toho víc nervózní, ale jinak je to pohoda, protože mi už o nic nejde," smál se a prozradil, že také jeho děti jsou velkými fanoušky letenského celku. Obhajobu mistrovského titulu tak doma pořádně oslavili. "I náš pes měl šálu a sparťanskou čepici. Děti ho vybavily. Byli jsme i na posledním ligovém zápase, ty oslavy byly nádherné a myslím si, že si to kluci zasloužili," řekl s úsměvem.

Po konci kariéry se našel v trenérství

V současné době se David živí trenérskou činností, která ho prý naplňuje navzdory tomu, že v minulosti tvrdil, že nikdy trénovat nebude. "Jsem zaměstnaný jako sportovní trenér na gymnáziu u nás v Českých Budějovicích. Pak ještě docházím jednou týdně do akademie Dynama na útočníky dorostence," prozradil. Někteří jeho hráči si dokonce připsali první ligové starty včetně gólu. Konkrétně se jedná o útočníka Hradce Daniela Haise a českobudějovického hráče Vojtěcha Horu.

Největší koníček

Českobudějovický rodák se ve svém volnu také rád věnuje myslivosti. "Mám na něj čas a věnuji se mu hodně," smál se někdejší fotbalový útočník a reprezentant. "Protože máme psa, který je lovecky vedený, takže s ním každé ráno a večer musím chodit na procházku. Vždycky se projdeme revírem, takže by se dalo říci, že každý den," upřesnil.

Dcera hraje volejbal, syn fotbal

Kromě toho tráví spoustu času s rodinou a s manželkou Kamilou také rád zajde do kina či divadla. Se svými dětmi pravidelně chodí na fotbal. Obě děti jsou navíc sportovně nadané. Zatímco jeho dcera Vanda hraje volejbal, syn Antonín se potatil. "Tonda hraje u nás v Dubném za žáky. Myslím si, že to na první ligu úplně nebude, ale jsme rádi, že dělá to, co ho baví," dodal na závěr David Lafata.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy