Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Velká bolest dcery Josefa Laufera. Dolehla na ni ztráta milovaného tatínka. Věděla jsem, že umře, ale nedá se na to připravit, říká

Otec Josef Laufer a jeho dcera Ester Lauferová : „Ve všem smysluplném mě podporoval. Chybí mi jeho pozitivní přístup k lidem i životu. A debaty s ním.“
Zdroj: Se souhlasem Ester Lauferové
Předchozí Další
+ Dalších 53 fotografií
POCTA

Tři měsíce po skonu Josefa Laufera (†84) redakce eXtra.cz hovořila s jeho dcerou Ester (54). Ta pro eXtra dojemně popsala neuvěřitelnou péči, které se jejímu tatínkovi dostalo v posledních letech na oddělení dlouhodobé intenzivní péče v pražském Motole. Personálu se nyní s otcovým milovaným Divadlem Broadway chystá odvděčit ve velkém.

Josef Laufer byl opečovávaný, přiznává dcera Ester

„Chystá se vzpomínkový večer na tátu, výtěžek z něj půjde kompletně právě na oddělení, kde strávil nejvíc času a kde se o něj obětavě starali,“ řekla eXtra.cz Ester Lauferová.

„Za ty čtyři roky jsem viděla, co tam pacienti podstupují a jak se o ně personál stará. Snaží se tam všechny vrátit k životu. Končí tam nejen lidé jako táta, ale i mladí po těžkém úraze. A zaměstnanci jim dávají neuvěřitelnou péči. Pro ty, co jsou úplní ležáci odkázaní na pomoc druhých, dělají úplně všechno. Třeba s nimi i cvičí. Kromě toho je i motivují a povzbuzují. Je to řehole za málo peněz, zaslouží si maximální uznání,“ vysekla personálu poklonu.

„Tátovi se za tu dobu věnovali i na jiných místech a všem jim musím poděkovat. Tady strávil nejvíc času. Na koncert pozveme samozřejmě i veškerý personál oddělení jako poděkování za to, co dělají,“ plánuje. Událost se jmenuje Josef Laufer – Koncert k nedožitým 85. narozeninám a uskuteční se v Divadle Broadway 22. 10. 2024.


Věděla jsem, že odejde, přiznává

Že by se s úmrtím milovaného tatínka již stihla smířit, to se nestalo.

„Naopak. Teprve teď mám čas uvědomit si, že už tu není. Doléhá na mě čistý smutek z toho, že umřel. Když odešel, všechno bylo hektické, neustále jsem něco zařizovala, takže jsem ani neměla čas truchlit. A teď to na mě už padá,“ přiznává.

Doporučené video: Pohřeb Josefa Laufera:


Věděla jsem, že umře. Nevěděla jsem, kdy přesně se to stane, ale věděla jsem, že do toho stadia směřujeme. Přesto se na to člověk nemůže připravit. Teď mám konečně čas si poplakat. Oba rodiče mi chybí. Když člověk ztratí oba dva, je svým způsobem sám. V tu chvíli jste nenávratně dospělý. Dokud jsou živí, máte jakési ukotvení a máte pocit, že nad vámi je neustále jejich ochranná ruka. A to mi teď chybí,“ svěřila se eXtra.cz Ester.

„Vzpomínám na to, co jsme zažili, mám tendenci propadat sentimentu. To táta se díval dopředu, nezabýval se minulostí. A vím, že tohle by nechtěl, tak se snažím být optimistická,“ uzavřela Lauferová, která už se na vzpomínkový večer plný songů nejen jejího tatínka, ale i jeho přátel moc těší.

Clash of the Stars čekají radikální změny. Le Sy potvrdil, že organizace kvůli skandálům přitvrdí

Související články

Další články

Nejnovější kauzy