Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Dojemné vzpomínky na Karla Gotta. Matušovi vysekl ohromnou a zároveň smutnou poklonu, s Malou měl v plánu duet

Karel Gott uměl ocenit zlato v hrdle: Mnohých poct se od Mistra dočkala i Magda Malá a Bohuš Matuš
Zdroj: koláž eXtra.cz/eXtra.cz Tomáš Martínek/Herminapress
Předchozí Další
+ Dalších 9 fotografií
vzpomínky

V neděli 14. července by oslavil své 85. narozeniny Karel Gott, jeden z nejvýznamnějších českých zpěváků. Ve stejný den se narodila i bývalá muzikálová hvězda, zpěvačka Magda Malá. Ta společně se svým blízkým kamarádem a kolegou Bohušem Matušem zavzpomínala v rozhovoru pro eXtra.cz na setkání s "Božským Kájou", s nímž měla dokonce nazpívat duet. 

Nevydaný duet

Talentovaní lidé se zřejmě rodí 14. července. Tento den přišel na svět známý hitmaker Michal David, bývalá muzikálová hvězda Magda Malá a své nedožité pětaosmdesáté narozeniny by oslavil i jeden z největších zpěváků české hudební historie Karel Gott.

Tyto osobnosti ovšem nespojuje jen stejné datum narození, ale také společná píseň, která však bohužel, vzhledem k Mistrovu skonu, nespatřila světlo světa. Na své setkání s Karlem Gottem v rámci oslavy svých 57. narozenin zavzpomínala právě i zpěvačka Magda Malá.

Nazpívání společné písně bohužel zhatila Gottova nemoc. "S Karlem Gottem jsme měli dokonce nazpívat duet, který nám složil Michal David. Měli jsme to nazpívat, bylo to všechno celkem hotové, nádherné to bylo, Michalovi se to moc povedlo," vyprávěla pro eXtra.cz Magda Malá. "V den, kdy jsme to měli nazpívat, bohužel Karel onemocněl a pak už se to bohužel vytratilo," posteskla si zpěvačka.


Pocty od Mistra

S Karlem Gottem se setkala hned několikrát. "Byla jsem několikrát i u něj, protože jsme spolupracovali, a dokonce si vzpomínám, že byl pozván i na Miss Saigon, kde jsem zpívala Kim, a říkal mi, že to bylo moc hezké, že jsem se mu moc líbila, což pro mě byla samozřejmě pocta," dodala Magda.

Na Karla Gotta se slzou v oku vzpomíná i zpěvák Bohuš Matuš, který dokonce zazpíval na narozeninách Magdy Malé, s níž ho pojí mnohaleté přátelství. Slavný muzikálový zpěvák byl dokonce díky svému jedinečnému hlasovému fondu jednu dobu považován za Mistrova nástupce. "Já jsem o tom s Karlem dokonce jednou mluvil a on mi tehdy řekl: Víš, Bohuši, ty opravdu máš jako jediný tu barvu a všecko, ale já, kdybych začal ve tvé době, tak bych na tom byl špatně jako ty," zavzpomínal Matuš.

Bohuš Matuš se tehdy Mistra otázal, jak to myslel, že on se přece nemá špatně. "Víš, ale není to to, co jsem zažil já," odpověděl mu Gott. "To jsem samozřejmě hned pochopil, protože dnes ty krásné kantilénové hlasy vůbec nejsou v módě, v rádiu je neuslyšíš, a proto je to těžké," vysvětlil následně Matuš, kterého na narozeninovou party doprovodila i jeho manželka Lucie s dcerou Natálkou.

Clash of the Stars čekají radikální změny. Le Sy potvrdil, že organizace kvůli skandálům přitvrdí

Související články

Další články

Nejnovější kauzy