Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Donio ukončilo kontroverzní sbírku pro rodinu psychologa Radka Ptáčka. Ta přesto dostane několik milionů

Radek Ptáček byl špička ve svém oboru.
Zdroj: Show Jana Krause/Se souhlasem TV Prima
Předchozí Další
+ Další 3 fotografie
sbírka

Sbírka pro rodinu zesnulého psychologa Radka Ptáčka vyvolala značné kontroverze. Podle mnohých rodina peníze nepotřebuje, zvláště po odhalení, že má mít vdova Hana ve vlastnictví několik nemovitostí v Praze. Portál Donio následně sbírku na žádost její zakladatelky ukončil a vydal vyjádření, v němž oznámil, co se stane s již vybranými penězi. 

Kontroverzní sbírka pro rodinu zemřelého psychologa Radka Ptáčka byla předčasně ukončena. U mnohých vyvolal otázky nad vhodností sbírky především fakt, že vdova Hana má podle Expresu vlastnit hned několik nemovitostí, a to přímo v hlavním městě. Darem například získala v roce 2011 byt o rozloze 79,67 m², přičemž hodnota se pohybuje mezi deseti až dvanácti miliony korun.

Dále má vlastnit též nebytový prostor o rozloze 87,87 m². Rodina Ptáčkova má ve vlastnictví i dům v Hostivici s velikou zahradou a bazénem, který byl zakoupen v roce 2018 a na nějž si rodina vzala hypotéku ve výši osmi milionů korun. Dále má Hana ve vlastnictví se svou maminkou statek v Pačejově na Klatovsku, jehož hodnota přesahuje několik milionů korun. Donio následně začalo prověřovat majetek vdovy Hany.

Donio: Peníze byly určeny na zabezpečení dětí

Platforma Donio nakonec na přání její zakladatelky sbírku ukončila, jak pro eXtra.cz prozradil zakladatel zmíněného webu David Procházka. Nyní se k celé věci Donio vyjádřilo na svých stránkách, přičemž účel sbírky obhajuje.

"Donio sbírku umožnilo spustit s cílem maximálně podpořit pozůstalou rodinu trpící po ztrátě manžela a otce. Hlavním účelem sbírky bylo zabezpečit tři malé děti, pro něž je tato situace velmi náročná, a poskytnout jim potřebné zázemí do budoucna," uvádí se v prohlášení.

"Sbírka byla relevantní také vzhledem k majetkovým okolnostem rodiny – dům je zatížen hypotékou a byt je předmětem dlouholetého majetkového sporu, což rodině neumožňuje s ním nakládat. Peníze, které již byly darovány, budou využity v souladu s původním cílem sbírky," dodává Donio, přičemž lidé do sbírky poslali přes dva miliony korun.

Aneta z Love Islandu kápla božskou. Prolomila hradbu mlčení o tom, zda měla v Česku celou dobu přítele

Související články

Další články

Nejnovější kauzy