Trendy
válka na Ukrajině EURO 2024 Clash of the Stars 8 Festival ve Varech 2024

Dr. House slaví 65 let: Hugh Laurie za dvacet let sice zestárl, ale pořád je to štramák

Proměna Hugha Laurieho
Zdroj: Profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 14 fotografií
Proměna

Představitel milovaného i nenáviděného Dr. House Hugh Laurie slaví 65. narozeniny. Celosvětově známý herec s postupem času zestárl, pořád se o něm ale dá mluvit jako o charismatickém štramákovi. Co se však na jeho vzhledu nelichotivě podepsalo, je jeho dlouholetý boj s depresemi. A jak přiznal pro pořad Fresh Air, automaticky kulhá.

Britský herec Hugh Laurie se po celém světě proslavil jako geniální doktor Gregory House. První díl oblíbeného seriálu z lékařského prostředí Dr. House se poprvé objevil na obrazovkách v roce 2004 a celkem má za sebou 177 epizod. Americký seriál měl takový úspěch, že byl vysílán celých osm let, a jak samotný herec přiznal, role doktora House ho v jedné věci značně ovlivnila.


"Když jsem natáčel první scénu po skončení seriálu pro jiný projekt, odehrávala se shodou okolností v nemocnici. Jakmile padla klapka a začalo se natáčet, automaticky jsem začal kulhat. To je pro mě nyní občas problém, že jakmile vidím kameru, už automaticky kulhám," uvedl rodák z Oxfordu v pořadu Fresh Air.

Herec se mění k nepoznání

Od vzniku legendárního seriálu uplynulo už dvacet let a za tu dobu Laurie logicky zestárl. Paparazziové ho během února zachytili, jak si britský herec a komik chtěl užít jízdu na kole v ulicích severního Londýna. Na projížďku zvolil tmavě modrou prošívanou bundu, černé kalhoty, hnědé kotníkové boty a kšiltovku. Na všestranně nadaném umělci bylo znát, že není v příliš dobré náladě.

Těžké deprese navzdory úspěchu

O Lauriem je známo, že dlouhodobě bojuje s těžkou klinickou depresí a pravidelně navštěvuje psychoterapeuta. Kvůli natáčení Dr. House pro něj byl však boj s nemocí čím dál obtížnější navzdory tomu, že na natáčení rád vzpomíná a svou práci miluje. Když House skončil, Laurie prý pocítil velkou úlevu i přesto, že si je dobře vědom, jak neuvěřitelné štěstí měl, že takhle veleúspěšnou roli dostal.

Jak jsme vás již dříve informovali, za Dr. House Laurie získal dva Zlaté glóby a sedm nominací na cenu Emmy. V roce 2011 se dostal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejlépe placený herec v televizním dramatu (za jednu epizodu v seriálu Dr. House dostával 409 tisíc dolarů, pozn. red.) a nejsledovanější mužská postava v televizi. V roce 2007 byl také vyznamenán britskou královnou Alžbětou II. a získal titul důstojník Řádu Britského impéria za svou bravurní práci v dramatu.

Britský herec má však za sebou hodně dalších zajímavých rolí. Objevil se například ve filmech Holmes a Watson, Pan Pip, Velká vánoční jízda, Myšák Stuart Little, 101 dalmatinů, Rozum a cit či ve sci-fi filmu Země zítřka, kde si zahrál se slavným kolegou a kamarádem Georgem Clooneym. Kromě toho hrál i v seriálu Viceprezident(ka) a v jedné epizodě seriálu Přátelé.

GLOSA: Mikýřova úžasná pouť Survivorem. Mikyska vyhrál právem, ale pomohla mu zbabělost a krátkozrakost soupeřů

Související články

Další články

Nejnovější kauzy