Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta

Dušek o své šílené roli: V Pustině ztvárnil bláznivého Karla. Docela mu rozumím, říká

Jaroslav Dušek v seriálu Pustina.
Zdroj: Se souhlasem HBO
Předchozí Další
+ Dalších 7 fotografií
ROZHOVOR

Jaroslav Dušek (63) na České televizi exceluje v roli bláznivého Karla v seriálu Pustina. Ten diváky nadchl a do nebes vynášejí především právě Duškův výkon. Herec se v rozhovoru poskytnutém tvůrci přiznal, že jej natáčení bavilo, jelikož své pomatené postavě docela rozuměl.

Excentrik Jaroslav Dušek ztvárnil v dramatickém seriálu Pustina postavu pomateného Karla podezřelého z vraždy vlastní dcery. "Nebylo to těžké, protože mne to velmi bavilo. Navíc jsem pociťoval, že té záhadné postavě docela rozumím," vysvětli lehce překvapivě herec v materiálech tvůrců. "Hrálo se mi to většinou samo. Samozřejmě s přínosnými korekcemi Ivana Zachariáše a Alice Nellis. Byla to radost," dodal s tím, že v rámci přípravy zkrátka jen pečlivě četl scénář.

Dušek: Ovlivňuje se vše navzájem

Drama se odehrává v nehostinné krajině severních Čech a mísí se v něm prvky sociálního a psychologického dramatu se strhující zápletkou. Do jaké míry ovlivňuje prostředí, v němž se minisérie odehrává, konání postav? "Ovlivňuje se vše navzájem tam i zpět. Je to ta tajemná nekonečná zpětnovazebná smyčka," myslí si Dušek. "Je celkem nesnadné definovat reálný život. Myslím, že můžete cokoli aplikovat kdekoli, pokud máte dojem, že to tak má být," dodává na otázku, zda je možné společenské otázky v rámci seriálové vesnické komunity možné aplikovat i v reálném životě.

Nadšené reakce diváků

Po uvedení seriálu na České televizi na sebe nadšené reakce na sociálních sítích nenechaly dlouho čekat. "Nejlepší, co bylo v seriálové produkci u nás za posledních 20 let natočeno. A Dušek je fenomenální - protože konečně hraje sám sebe. Je dost viditelné, kolik měla produkce na jeden záběr času a verzí," vypíchl Jan. "Je to top mezi současnými seriály, hodně, hodně drsný… těším se, až ho znovu zkouknu, protože tady se sešlo opravdu hodně skvělých hereckých výkonů," dodala Jana.

Seriál Pustina vysílá ČT každou středu ve 20:10.

Natalia z Love Islandu šije do Tadeáše a Dana: Obvinila je z falešnosti. Sama schytala hejty

Související články

Další články

Nejnovější kauzy