eXperimentální kuchyně Ládi Hrušky: Po týdnu jsem zpět a se mnou přišla rýže! „Vychytaná“ rýže! A rovnou z postele!
Za druhé mi chutnala jen ta od babičky (už chápu, proč jí říkala postelovka :-)). A za třetí jsem se nikdy do její přípravy moc nehrnul – buď jsem mohl vyhodit přiškvařený kastrol z balkonu, nebo jsem mohl s tou z pytlíku házet jako granátem do dálky. Nějak se mrška převařila a vytvořila jakousi pevnou spojitou strukturu. A řekl jsem dost! Výzva byla na světě!
To by nebylo, aby neexistoval vychytaný recept, podle kterého si spolehlivě, bez rizika připálení a velké námahy připravíme krásně sypkou rýži. Už nikdy žádné nedovaření nebo převaření a spáleniny! Připravíme, myšleno my všichni, kuchaři, nekuchaři i gurmánští experimentátoři bez limitu a kategorie kuchařského zařazení. Stálo mě to trochu práce, ale recept, dokonce dva, jsem vypátral a odzkoušel. A protože se rád (někdy) dělím, tak tady jsou. A garantuju vám, že s nimi budete za hvězdu.
Obyčejnou rýži stačí ještě došperkovat třeba lžičkou kari nebo hrstí hrášku. Tak dobrou chuť a rýži zdar!!
Babiččina postelová rýže (kari varianta)
Suroviny:
1 hrnek rýže,
½ lžičky soli,
1 menší cibulka,
2 hrnky vody,
1 lžíce oleje,
1 stroužek česneku pokrájený na kousky.
Expressrýže z mikrovlnky (hrášková varianta)
Suroviny:
1 hrnek rýže,
1,5 hrnku vody,
1 lžička soli.
Láďa vaří na eXtra každý týden! Zkuste jeho opilé špekouny a další vychytávky! Každé pondělí jen na eXtra.cz!