Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta

Farářka Kopecká prozradila detaily svatby s partnerkou. Nervy před registrací, skromná oslava v cukrárně i kouzelná veselka

Martina Viktorie Kopecká s partnerkou.
Zdroj: Herminapress
Předchozí Další
+ Dalších 11 fotografií
Svatba

Farářka Martina Viktorie Kopecká (38), která se do povědomí široké veřejnosti dostala díky taneční soutěži StarDance, se koncem roku 2023 provdala za svou partnerku Andreu Salome. O své přísně utajované veselce nyní zamilovaná dvojice promluvila v talkshow Na kafeečko. Jak na svůj velký den vzpomínají a jakým nepříjemnostem dámy čelily před registrací na matrice?

Martina Viktorie Kopecká (38), kterou si televizní diváci pamatují z taneční soutěže StarDance, učinila svůj coming out prostřednictvím knihy Zpověď farářky, jež vyšla v říjnu roku 2023. "Úleva to je, ale je spojená s takovými roztřesenými koleny, protože nikdy nevíte, jaké budou ty reakce. A já nejsem člověk, kterému by bylo lhostejné to, co o něm lidé říkají. Ale musím říci, že ty reakce lidí jsou krásné, povznášející a utvrzující mě v tom, že jsem dál přijímaná taková, jaká jsem," svěřila se v rozhovoru pro eXtra.cz loni v říjnu.

Jen o pár týdnů později se populární farářka Československé církve husitské rozhodla pro registrované partnerství se svou partnerkou Andreou Salome. Poté následoval také velký církevní obřad. "Na Mikuláše jsme se registrovaly a pár dní nato jsme se vzaly," prozradila Martina v talkshow Na kafeečko.

Nečekaná rána

K registraci přišly odpoledne a po ní měly v plánu jít na slavnostní večeři. Ten den byla zima, takže na sobě obě dámy měly kulichy a zimní bundy. "Stály jsme tam s těmi palčáky na rukou a řekli nám: „Ale nepočítáte s tím, že dnes to proběhne?“ Ve mně úplně hrklo! Máte s sebou rodné listy, všechno, a přijde tahle zpráva. „No my s tím ale počítáme! Dnes odejdeme registrované – že na sebe máme papír, vysvědčení!“ A oni, že to nejde. Já bych se zhroutila, brečela bych, slzami bych vydírala," svěřila se Martina.

Šťastný konec

Nakonec vše ale dopadlo dobře. Obě počkaly na to, až na matrice zpracují všechny nutné papíry k dokončení registrace. Jejich mimořádný okamžik proběhl v kanceláři matrikářky u umakartového stolu. "Dokonce i prstýnek jsme si tam směly vyměnit – na umakartovém stole. Neměli talířek. Paní nám poblahopřála, něco jsme podepisovaly. Odebraly jsme se na chodbu a vystavili nám dokument – což také není běžné, protože na oddací list se čeká až 30 pracovních dní. Nakonec jsme to tedy měly velmi luxusní. Potom jsme šly ven, do Myšáka – do cukrárny. Já jsem si dala rakvičku a dívaly jsme se na vysvědčení, které jsme dostaly. Byly jsme šťastné," rozplývala se sympatická brunetka.

Video: Podívejte se na rozhovor s Martinou Viktorií Kopeckou pro eXtra.cz

O několik dnů později proběhla i jejich velkolepá svatba. "Měly jsme překrásný obřad v Domě U Kamenného zvonu. A tam proběhlo to, co je důležité pro nás – před Bohem. Požehnali nám naši přátelé – sestra farářka doktorka Vymětalová a bratr Vymětal. Tohle jsme si moc užily," uvedla Martina s tím, že na jejich veselce nechyběli ani členové rodiny a nejbližší přátelé.

Natalia z Love Islandu šije do Tadeáše a Dana: Obvinila je z falešnosti. Sama schytala hejty

Související články

Další články

Nejnovější kauzy