Fuj, speciální líheň na chutné larvy: Kdo z vás si tenhle kuchyňský vynález pořídí a bude z něj vařit?
Červi jsou prý děsně zdraví, chutní a je to, jako když jíte oříšky. Tak to tedy tvrdí zastánci této podivné stravy, která působí poněkud nechutně. Ale podle odborníků je velice zdravá a nutričně hodnotná, jednou by mohla nahradit maso.
Katharina Unger, designérka promovaná na Vysoké škole uměleckoprůmyslové ve Vídni, vyvinula dokonce speciální přístroj, díky kterému budete mít vždy čerstvý přísun larev do vašeho salátu.
Jmenuje se to Farma 432 a vyprodukuje to až půl kila larev denně, což je dost pro dvě porce. Obsluha je velice snadná, vhodíte do přístroje larvu samců a samic masařky. V přístroji rostou, rozmnožují se a produkují další larvy. Některé ponecháte pro další produkci, jiné sníte.
A jestli náhodou provozujete restauraci, bude se vám to hodit i tam. Dneska je po kdejakých neobvyklostech obrovský zájem.