Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

Glosa: Doživotní zákaz pro Samira v Clashi je jediné řešení. Nenávist se netoleruje

+ Dalších 12 fotografií

Od slovního průjmu Samira Marginy uběhl sice už týden, nezdá se ale, že by se ze svého chování ponaučil. Ba naopak! Ačkoli rychle přispěchal s omluvným videem, doufaje, že si zachrání kůži a vedení Clash of the Stars jeho zápas nezruší, už je zase namistrovaný až na půdu a za jeho sebevědomí by se nemusel stydět ani Tadeáš Růžička alias Mawar, který se také pyšní nulovou sebereflexí. 

„Když se stýkáš s debilama, debilem se staneš.“ Památná věta spolumajitele Oktagonu Ondřeje Novotného směrem k Tomáši Le Symu, když na jednom z turnaji vyhrožoval Aleši Bejrovi, že ho příště vypne na jedničku. Dnes se ale zdá, že Aleš Bejr je tím posledním v rámci Clashe, jehož chování by mohlo někoho ovlivnit.


Samirova vynucená omluva

Ačkoli byly poslední tiskové konference oblíbené zápasnické organizace již za hranou, vaz jí zlomila až poslední tisková konference, přesněji řečeno, agresivní řeč Samira Marginy, který během několika minut urazil, koho mohl, vyhrožoval několikanásobnou vraždou, znásilněním a dalšími nechutnými činy, které ze strany zmíněné organizace zůstaly bez povšimnutí. Alespoň do chvíle, než začal odcházet jeden sponzor za druhým, což je moment, kdy už je sice pozdě, ale probudí se i ten největší zabedněnec.

Samir byl sice hned druhý den donucen k omluvě, ale ta měla nulový význam i s ohledem na to, že na předešlé konferenci měl zase sexistické narážky na slavné krásky, jimž vnucoval svůj ztopořený úd, aniž by o něj kterákoli z dívek projevila zájem. Samir si tedy uvědomil, že omluva mu zadek nezachrání, a vrátil se k tónu, který ho jenom několik hodin předtím přivedl k největšímu mediálnímu průšvihu jeho života.


Lepší výběr zápasníků

Nutno dodat, že Samir sice už nikomu nevyhrožoval zabitím, ale založil si záložní účet na Instagramu, který nazval Free Samir, jako by byl ve všem nevinně. A jenom několik hodin poté, co zveřejnil svou omluvu LGBT komunitě, se kterou prý nemá problém, začal tvrdit, že by se i on sám měl vyjádřit ke svému vyhazovu z Clashe, ačkoli jediné, co by měl skutečně udělat, by mělo být stáhnutí ocasu a zalezení někam do díry mezi ostatní homofoby. Tvrzení, že byl nakopnutý kratonem, je totiž stejné liché jako argument Tomáše Le Syho, že ho nezastavil, protože neposlouchal, co říká, i když ho sám na závěr ještě povzbuzoval, jestli by nechtěl říct něco dalšího, zatímco normálně smýšlející lidé doufali, že tato osoba už nikdy veřejně nepromluví.

Pokud vedení Clash of the Stars nechce zahodit veškeré úsilí, které do organizace za poslední měsíce a roky vložilo, mělo by se zbavit podobných exotů, kteří organizaci dělají jenom ostudu. Ačkoli všichni milujeme bizár, i ten musí mít své hranice. A ty Samir překročil a svým aktuálním chováním naznačuje, že za oběť považuje sám sebe.


Samirovi rychle otrnulo

Samir by si tak v Clashi už neměl vůbec škrtnout a naopak by mu slušel doživotní zákaz vstupu nejen na všechny tiskové konference, ale také na turnaje. A to i přesto, že se dočkal velkého zastání ze stran některých svých fanoušků, kteří mají podobné homofobní názory jako on. Otázkou zůstává, zda právě o tyhle lidi vedení Clashe stojí. To se ukáže ale až podle toho, jestli v budoucnu Samira angažují, či nikoli.

Jak poslední tiskovou konferenci Clash of the Stars a hlavně chování Samira komentovali Karen s Karolínou? Na to se podívejte v novém dílu podcastu Outsider a Insider.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy