Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Hana Čížková o adoptované dceři Yanně. Uměleckou dráhu jsem jí rozmlouvala, říká

+ Dalších 5 fotografií

Hana Čížková je známá především z komediálních rolí. Zazářila v komedii Slunce, seno, jahody či v Kameňáku. V osobním životě si však blondýnka hned několikrát sáhla na dno. Největší ranou pro ni bylo, když náhle přišla o manžela, s nímž žila téměř dvacet let. Od té doby jí dělaly největší radost děti - syn Honza a adoptovaná dcera, která je známá pod pseudonymem Yanna. Právě o ní se herečka rozpovídala v rozhovoru pro eXtra.cz. 

Bolestná ztráta manžela

Hanu Čížkovou mají diváci spojenou zejména s epizodní rolí v letní komedii Slunce, seno, jahody či jako Sáru z Kameňáku, manželku zbohatlíka Leo Kohna. Ačkoli byla herečka vždy obsazována spíše do komediálních rolí a ve společnosti se objevuje především s úsměvem na tváři, v životě musela překonat nesmírně těžké překážky.


Největší ranou pro ni byla ztráta manžela, s nímž žila dvacet let. Její láskou byl Jan Fiala, jenž náhle zemřel na infarkt, a Hana zůstala ze dne na den na všechno sama. V té době vychovávala syna Honzu, kterého měli společně, a zrovna v době úmrtí zařizovala adopci dcery, z níž je dnes známá zpěvačka vystupující pod pseudonymem Yanna.

Zatímco syn Honza se na uměleckou dráhu nevydal, adoptovaná dcera ano, což Hanku v minulosti velmi trápilo. "Měla jsem strach a hrozně jsem jí to rozmlouvala. Říkala jsem jí, že vůbec neví, do čeho jde. Vůbec jsem ji tam netlačila, a když jsem si ji brala, tak uměla malovat, tak jsem doufala, že se vydá jinudy, ale ona chtěla být zpěvačka odmala," přiznává.

Neúspěchy dcery vyvádějí Hanku z míry

Dcera se potkala i s velkým neúspěchem, když se nedostala na konzervatoř. Hanka se za ni zkoušela přimlouvat, ovšem marně. "Rozmlouvala jsem jí to, ale nefungovalo to. Na státní konzervatoř se nedostala napoprvé, protože neuměla tančit. Odvolávala se, já jsem obcházela známé, ale nepomohlo to, nevzali ji. Vyšlo to až po roce," vzpomíná.


Dodnes si Hanka bere velmi osobně neúspěchy své dcery. "Myslím si, že ona se tou zpěvačkou narodila. Ona ani netouží po nějaké velké slávě. Já jsem vlastně ta smutnější, když jí něco nevyjde a ona mi ještě potom říká, ať si z toho nic nedělám. Nehroutí se, když něco nevyjde, bere to tak sportovně," vysvětluje a dodává, že do kariéry už jí nemluví.

Velkolepé oslavy si užila

I Hanka dorazila na výroční oslavy do Hoštic, které si užila naplno. "Jsem v šoku. Já jsem tohle opravdu nikdy nezažila. Říkala jsem si, že přijedu hlavně kvůli Zdeňkovi, ale tam se na nás normálně vrhlo tisíc lidí a chtěli po nás podpisy. Bylo to příjemné a milé a říkala jsem si, že to je neuvěřitelné. Hrála jsem zrovna tady fakt malou roli," říká se smíchem.


Na natáčení vzpomíná jenom v tom nejlepším a právě díky její epizodní roli ve Slunce, seno, jahody navázala se Zdeňkem Troškou i další spolupráci. "Měla jsem tam epizodní roli, ale lidé si mě dodnes pamatují. My jsme se na tom natáčení se Zdeňkem poznali a potom jsme se pracovně potkávali déle," říká a dodává, že Zdeněk je na place velmi puntičkářský a na spolupráci s ním vzpomíná dodnes velmi ráda.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy