Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta

Helena Vondráčková o posledním setkání s Karlem Gottem: Při vzpomínce neudržela slzy

+ Dalších 11 fotografií

Helena Vondráčková (77) znala Karla Gotta (†80) řadu let. Populární zpěvačka měla s legendárním Mistrem velmi blízký vztah, společně je pojí mnoho nezapomenutelných zážitků nejen v profesním, ale i soukromém životě. Vondráčková v pořadu eXtra Host zavzpomínala na některé z nich a promluvila také o momentu, kdy se svým kolegou a kamarádem mluvila naposledy.

Populární zpěvák Karel Gott (†80) zemřel ve svém domě na Betramce před pěti lety, konkrétně dne 1. října 2019. Pro všechny blízké i jeho věrné fanoušky to byla velmi bolestivá zpráva. Jeho smrt zasáhla také kolegyni a letitou kamarádku Helenu Vondráčkovou, která s Karlem intenzivně cestovala a koncertovala.

"My jsme se opravdu tak sblížili, že jsme se často navštěvovali. To už měl i dětičky. Když měl Charlottku, tak byl u nás, přijel nám ji ukázat. Mám spoustu nádherných fotografií," uvedla v pořadu eXtra Host Helena, která měla ke Gottovi a jeho rodině opravdu velmi blízko. "Později k nám jezdili i na hausbót. Často jsme se vídali i v Německu, takže jsem mu dokonce každé Vánoce upekla německou štólu, kterou miloval, a dala dárečky pro děti. Vždycky jsem tam jela před Vánoci za ním a za dětmi," dodala Vondráčková s tím, že narozeniny slavili vždycky společně, jelikož se oba narodili ve znamení Raka.

Poslední a zároveň jubilejní 80. narozeniny slavil Gott v Divadle Na Jezerce, kde byl snad celý šoubyznys. Tou dobou už Gott delší dobu bojoval se zákeřnou nemocí, která mu postupně ubírala na silách. "Každý doufal, že to dobře dopadne. Všichni jsme mu přáli, aby to bylo dobré," zavzpomínala Helena, která svého dobrého přítele naposledy viděla necelý týden před jeho skonem.

Poslední setkání

Ivana Gottová ji totiž požádala o fotografie do knihy, kterou spolu s Karlem psala. "Samozřejmě jsem řekla, že ano, že to dám dohromady. Když jsem to zkompletovala, zavolala jsem Ivaně, ať si pro to přijede nebo pro to někoho pošle. Ona mi ale řekla, že Karel chce, abych přijela sama. Bála jsem se toho setkání a oprávněně," posteskla si Helena s tím, že na tuto návštěvu nikdy nezapomene. Byla totiž poslední.

"Přijela jsem tam, Karel stál na schodech. Ivanka říkala, že mu pomůže. Viděla jsem, jak šel velmi těžce, ale dělala jsem, že se nic neděje. Sedli jsme, začali jsme to probírat a dávali jsme dohromady, z jakého období ta fotka byla. Všechno probíhalo, ale viděla jsem, že po chvíli byl Karel unavený. Tak jsme šli na terasu, kde se nadýchal vzduchu. Řekla jsem mu, že jestli ho to zatěžuje, tak to necháme a třeba to uděláme jindy. Ale on říkal: 'Ne ne ne,' byl prostě neskutečný," uvedla s tím, že nakonec vše zdárně dodělali.

Video: Podívejte se na celý díl s Helenou Vondráčkovou:

Emotivní rozloučení

Poté Karla spolu s Ivankou přesunuli do ložnice, aby si odpočinul. "Poslední takový moment, kdy jsem ho viděla, bylo, když si tam lehl, vyloženě se uvolnil a já mu řekla: 'Tak Kájo, moc děkuju, doufám, že jsem ti tím trošku přispěla k té knížce.' On říkal, že ano, a pak udělal takový pozdrav a řekl: 'Děkuju a pozdravuj,' a to jsem se tedy docela rozložila," přiznala v slzách Helena Vondráčková a dodala, že po pěti dnech Karel Gott zemřel. "Miloval ho celý národ. Byl to výjimečný člověk a výjimečný zpěvák," dodala Helena, která stejně jako řada fanoušků a kolegů na něj nikdy nezapomene.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy