Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

Poslední setkání Heřmánka s Bartoškou. Viděli se těsně před tragickým dnem

Bartoška na posledním rozloučení s kamarádem Heřmánkem.
Zdroj: Profimedia/Pavel Dvořák/eXtra.cz
Předchozí Další
+ Dalších 21 fotografií
Poslední setkání

Tragická smrt Karla Heřmánka (†76) zasáhla nejen celou jeho rodinu a nespočet fanoušků, ale i jeho kolegy a životní přátele, mezi které patřil i Jiří Bartoška (77). Legendární herec a prezident karlovarského filmového festivalu nemohl chybět na soukromé pietě, kam dorazil po boku manželky Andrey. Bartoška vypadá, že je v dobré kondici, a jak zjistila redakce eXtra.cz, s Heřmánkem byl na pivu jen několik týdnů před jeho dobrovolným odchodem na věčnost.

Divadlo Bez zábradlí v sobotu 7. září přichystalo velmi dojemné rozloučení s někdejším principálem Karlem Heřmánkem (†76), který spáchal sebevraždu 24. srpna na střelnici na Příbramsku. Po veřejném loučení s názvem "Den s Karlem" následoval soukromý večírek, kam byli pozváni ti nejbližší přátelé, mezi než patřila i řada VIP osobností.

Na utajované pietě nesměl chybět ani Jiří Bartoška, který měl s Heřmánkem opravdu velmi blízký vztah nejen po pracovní, ale především i po osobní stránce. Bartoška se se svým tragicky zesnulým kamarádem naposledy viděl v červenci na karlovarském filmovém festivalu, kam ho coby prezident celé akce s manželkou Hankou pozval na soukromý večírek.

„Já jsem ho naposledy viděl v Karlových Varech a to mluvil o tom, že ho bolí obličej, že má zánět trojklaného nervu,“ prohlásil pro Českou televizi Jiří Bartoška, který sám bojuje se zákeřnou nemocí. Momentálně ale Bartoška vypadá opravdu velmi dobře a na pietní akci působil dojmem, že to nejhorší má již za sebou.

Video: Poslední rozloučení s Karlem Heřmánkem:

Setkání u piva

Jak redakce eXtra.cz zjistila, Bartoška zavítal do Divadla Bez zábradlí jen několik týdnů před hercovým skonem. Společně měli zajít do Heřmánkovy oblíbené hospůdky, kde si měli dopřávat chlazené pivo a řešit pracovní i soukromé záležitosti. "Šel jsem do hospody a viděl jsem tam Karla, jak tam sedí s Barťákem a něco řeší asi kolem divadla. Dal jsem si calvados, nabídl jsem ho na sebe i jim. Karel si ho dal, ale Jirka si ho nedal kvůli léčbě," prozradil redakci eXtra.cz Jan Kuželka, který se rovněž přišel naposledy rozloučit se svým letitým kolegou a přítelem.

Znali se celý život

Karel Heřmánek a Jiří Bartoška se seznámili na konci 60. let v jednom ročníku Janáčkovy akademie múzických umění (JAMU) a po absolutoriu v roce 1972 společně zakotvili v brněnském Divadle Husa na provázku. Po následné krátké zastávce v Ústí nad Labem zamířili na pražskou scénu, přičemž Bartoška hrál po jeho boku v Divadle Bez zábradlí. Díky svým excelentním hereckým dovednostem oba patří mezi největší osobnosti českého filmu i divadla.

Aneta z Love Islandu kápla božskou. Prolomila hradbu mlčení o tom, zda měla v Česku celou dobu přítele

Související články

Další články

Nejnovější kauzy