Hermelín na grilu pokaždé jinak. Chuť doplní cibule, plátky slaniny či brusinková omáčka
Grilovací sezóna je v plném proudu a krásné počasí jí jen a jen přeje. Je libo něco jednoduchého a lahodného? V tom případě zkuste ugrilovat hermelín. Nevyžaduje to příliš mnoho času, surovin ani zkušeností. Navíc se můžete podívat na návodné video webu Toprecepty.cz, po kterém se vám začnou sbíhat sliny.
Příprava hermelínu na grilu je velmi jednoduchá a výsledek je výtečný. Tato pochoutka zcela jistě potěší každého milovníka sýrů. Následující postup je ideální na venkovní gril, ale v případě nepříznivého počasí můžete obdobně gril nahradit troubou.
Na tento recept z webu Toprecepty.cz budete potřebovat hermelín, olej a grilovací koření a samozřejmě alobal, ze kterého nastříhejte dostatečně velké čtverce, aby se do nich daly hermelíny pohodlně zabalit.
Jak správně grilovat hermelín
Nejprve je třeba připravit zmiňovanou marinádu. Na tu nejjednodušší je třeba jen rozmíchat olej a grilovací koření. Nejlepší je naložit hermelín do marinády už den předem a až do grilování jej uchovat v lednici.
Před grilováním dejte hermelín na střed alobalu a zabalte jej do něj. Zabalený hermelín grilujte 5 až 10 minut na rozpáleném grilu, aby se sýr uvnitř dostatečně roztekl. Případně pečte v rozehřáté troubě na 180 až 200 °C.
Jako příloha se hodí zeleninové saláty a čerstvé pečivo. Skvěle bude chutnat také s domácími česnekovými bagetkami, jako příloha poslouží též kuskus či pečené brambory. Navíc chuť můžete ještě doladit například brusinkovou nebo švestkovou omáčkou.
Labužnický grilovaný hermelín
Hermelín ale nemusíme grilovat jen tak. Je možné jej doplnit třeba bylinkami, slaninou a cibulí. Přičemž bylinky nakrájíme na menší kousky a smícháme s kořením.