Hitovkou letošního podzimu je černý burger. Co to sakra je a z čeho vůbec?
A teď nějaké novinky ze světové gastronomie.
Japonce už přestalo bavit honit po talíři kusy syrových ryb obalených v rýži a začali si ujíždět na speciálních hamburgerech. Černých hamburgerech.
Koupíte je v japonském Burger Kingu a černá barva je dána - jak jinak - další mořskou potvorou - sépií. Černé rizoto obarvené právě inkoustem ze sépie už je běžně k sežrání i u nás. Ale hambáč?
Vtipné je, že nejen houska je černá. Černý je i sýr, česneková omáčka a slanina. Japonci si tuhle burgerovou kreaci nemohou vynachválit a tvrdí, že takhle je klasická fastfoodová záležitost o dost zdravější.
My se nicméně nemůžeme zbavit spálené pachuti vzadu na jazyku, už jen když se na tu černou věc podíváme.