Jak propečené máte rádi maso? Podle výsledku se dozvíte, jestli dostanete Alzheimera!
Krvavý, středně nebo propečený? Otázka, na kterou znají odpověď všichni milovníci masa. Co to ale vypovídá o jejich zdraví?
Američtí vědci působící na lékařské univerzitě Icahn zjistili, že se při opékání a změně barvy masa na hnědou a černou tvoří látky zvané "glykotoxiny".
Ty zvyšují riziko stařecké demence více než kompilace 16 CD a 2 DVD od Evy a Vaška
Průzkum byl proveden na stovce seniorů z New Yorku a trval devět měsíců.
V průběhu studie bylo rovněž odhaleno, že se vznikem glykotoxinu přímo souvisí množství amyloidů obsažených v připraveném masu
Amyloidy jsou zodpovědné za vytváření povlaku na mozkové kůře, kterým trpí lidé postiženi Alzheimerovou chorobou.
Pokud si tedy v budoucnu budete objednávat hovězí steak, doporučujeme pořádně krvavý