Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Jak se změnili herci Slunce, seno za 40 let: Nestárnoucí Evík či Venca Konopník k nepoznání

Takto se změnili herci ze Slunce, seno, jahody.
Zdroj: Filmové studio Barrandov/Pavel Dvořák/eXtra.cz/koláž
Předchozí Další
+ Dalších 45 fotografií
výročí

Slunce, seno, jahody oslavilo 40 let. I po čtyřech dekádách patří letní komedie z pera Zdeňka Trošky k nestárnoucím klasikám. Jak dnes vypadá ztřeštěný Evík či Venca Konopník? To mohli lidé zjistit na velkolepých sobotních oslavách v malebných Hošticích, kde nechyběla ani redakce eXtra.cz. 

Do legendární vesnice Hoštice se v sobotu sjelo tisíce lidí. Důvod k oslavě byl totiž velký - od premiéry pohodové komedie Slunce, seno, jahody uplynulo 40 let. Jak zachytili fotografové eXtra.cz, na místo dorazili i představitelé hlavních rolí. Zatímco někteří se příliš nezměnili, jiné byste pouze stěží poznali.


Ve velmi dobré náladě dorazila Jaroslava Kretschmerová, kterou si diváci oblíbili díky roli bláznivého Evíka. Komediální herečka vypadá stále stejně a zub času se na ní téměř nepodepsal. Na natáčení má pouze krásné vzpomínky: "Opravdu to bylo krásné a myslím si, že nikdo netušil, že z takové obyčejné vesnické komedie se stane film, který se vysílá již 40 let," přiznala v rozhovoru pro eXtra.cz.

Doporučené video: Jaroslava Kretschmerová vzpomíná na roli Evíka:


Venca Konopník k nepoznání

Koho by pravděpodobně většina příznivců nepoznala, je Broněk Černý, který ve snímku zazářil coby Venca Konopník. Ten se k herectví přichomýtl úplnou náhodou. Ačkoli ho role zeťáka Škopkové vystřelila do výšin, nakonec pověsil herectví na hřebík a šel se věnovat řízení kamionu. Přestože by diváci v Černém hledali mladíka na mopedu marně, vypadal spokojeně a přízeň fanoušků si užíval.


Kdo nemohl chybět, je samozřejmě představitel Šimona Pláničky, kterého si zahrál Pavel Kikinčuk. Role studenta na praxi ho proslavila a dostala do povědomí celého národa. Známý plzeňský herec dodnes aktivně hraje. Letní komedii si oblíbil natolik, že aktuálně září i v jejím muzikálovém provedení, ovšem nikoli jako Šimon Plánička, nýbrž jako Škopek.

Jak se oslavy výročí v jihočeské vesnici povedly? Podívat se můžete v galerii.

Clash of the Stars čekají radikální změny. Le Sy potvrdil, že organizace kvůli skandálům přitvrdí

Související články

Další články

Nejnovější kauzy