Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Jak vybrat ty nejvhodnější granule pro psa?

Jak vybrat ty nejvhodnější granule pro psa?
Zdroj: Shutterstock

Čím krmíte svého pejska? Kupujete mu granule podle toho, které jsou právě v akci, nebo si dáváte záležet na jejich výběru a pečlivě studujete složení? Aby se měl váš čtyřnohý parťák jako v ráji, vybírejte mu granule podle toho, co obsahují a jak mu prospějí.

Proč nepodceňovat výběr granulí pro psy?

Na úvod rovnou zodpovíme otázku, kterou si možná kladete. Proč je výběr vhodných psí granulí tak důležitý? Granule pro psy jsou nejen zdrojem důležitých živin, ale mají dopad také na jejich zdraví a vzhled. Lesklá srst, zdravý chrup, snížení rizika výskytu alergií, nemocí trávicího ústrojí a problémů s klouby – to vše může ovlivnit kvalitní strava.

Nejdůležitější položka ve složení? Kvalitní maso

Nyní se již pojďme přesunout k tomu, co je u každých granulí nejdůležitější – složení. Při výběru psích granulí se zaměřte na to, co obsahují. Tou nejdůležitější položkou ve složení je maso. To je pro psy tím vůbec nejlepším zdrojem proteinů. Kromě masa by neměly v granulích chybět ani sacharidy. Ve složení nejčastěji narazíte na brambory, rýži a oves.

Na co si dát pozor?

Abyste měli jistotu, že krmivo vašemu psovi dokonale sedne, vyvarujte se dochucovadlům, lepku a konzervantům. Granule bez umělých konzervantů chutnají skvěle a na zdraví pejsků mají blahodárné účinky. Chybějící chemie v granulích sice znamená kratší dobu trvanlivosti, ale zkrácená životnost je vynahrazena vyšší kvalitou, kterou ocení pes i jeho majitel.

Každý pes si zaslouží ty nejlepší možné granule, po kterých mu nebude špatně a nebudou ho trápit alergie a další obtíže. Kvalitní granule musí obsahovat dostatek masa a nejlepší je, pokud jsou bez zbytečných dochucovadel, bez lepku a také bez konzervantů. Proto si dejte tu práci a pečlivě čtěte složení. Odměnou vám bude zdravý a spokojený pes.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy