Japonský kuchař dovedl molekulární kuchyni do extrému: Ve své restauraci servíruje sushi o velikosti zrnka rýže!
Tuhle restauraci najdete v Tokiu a rozhodně není na pokraji krachu, naopak skvěle vzkvétá. Vede ji kuchař Hironori Ikeno a ten své umění dělat sushi dovedl až do extrému, servíruje totiž pokrm o velikosti zrnka rýže!
Přestože se jeho jídla moc nenajíte, je velký zájem ochutnat porce, které spatříte sotva okem. Hironori Ikeno používá k výrobě pinzetu a jedno sushi mu zabere asi 5 minut přípravy. Nabízí ho hlavně cizincům a dveře od jeho restaurace se netrhnou.
Hironori přiznává, že všechno vzniklo spíše jenom jako sázka. Servíroval svému příteli malé kousky sushi a strhla se debata, kam až je možné ve velikosti, respektive v malosti pokrmu zajít. Teď si na miniaturním jídle udělal jméno a anorektičky by z takové večeře určitě měly radost.
Je rád, že lidé nazývají jeho vařením umění, ono jim totiž ani nic jiného nezbyde, když to stojí nemalé peníze a není to k ničemu. Rozhodně ne na zahnání hladu.