Jarní očistu začněte skoncováním s chlastem! Tohle je 5 potravin, které vám výrazně pomohou zachránit zbytek jater!
Játra jsou orgán, skrze něhož se kompletně čistí a detoxikuje celé naše tělo
Neustále odstraňují jedy, které se do nich dostaly ze zažívacího traktu, přes kůži a dýchací systém.
Teď na jaře je tudíž načase, abychom jim vyšli vstříc a pomohli jim s regenerací.
Těchhle 5 potravin nám na naší nelehké cestě pomůže!
1) Ostropestřec mariánský
Ostropestřec patří mezi nejčastější a nejznámější čističe jater. Tato bylinka má schopnost neutralizovat a detoxikovat léky, drogy, chemické příměsi potravin a alkohol a zároveň dokáže játra chránit. Na to, jak je tato léčivka silná a nekompromisní v boji s toxiny v našich játrech, je i jemná k našemu tělu a nevyznačuje se žádnými vedlejšími účinky. Nasadit můžete čaj, ale nejúčinnější je ve formě extraktu, který zakoupíte v každé lékárně.
2) Kurkuma
Máte rádi indickou kuchyni? Pak jistě dobře znáte i toto výrazné žluté koření. Voňavá kurkuma je jedním z nejsilnějších přírodních prostředků pro udržení zdravých jater. Napomáhá regeneraci poškozených jaterních buněk a podporuje čištění těla.
3) Zelený čaj
Známý antioxidant prokazatelně přispívá k odstraňování tuku z jater a podporuje tak jejich správnou funkci.
4) Česnek
Tenhle přírodní všelék obsahuje sloučeniny síry, které slouží jako aktivátory jaterních enzymů odpovědných za vylučování toxinů z těla. Dále obsahuje allicin a selen, dvě důležité živiny chrání játra před poškozením toxiny a pomáhají při detoxikaci.
5) Grapefruit
Kromě toho, že je výborným zdrojem vitaminu C, obsahuje značné množství antioxidantů podporujících jaterní buněčnou obnovu. Podobně jako česnek, obsahuje i grapefruit sloučeniny podporující výrobu jaterních detoxikačních enzymů. Obsažený flavonoid napomáhá tomu, že játra tuky spíše spalují, než ukládají.