Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

Jenna Ortega zazářila na premiéře Beetlejuice: Popsala děsivé setkání s Michaelem Keatonem

Jenna Ortega na premiéře filmu Beetlejuice Beetlejuice v Benátkách.
Zdroj: Profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 11 fotografií
HOROR

Jenna Ortega (21) uchvátila Benátský filmový festival, kde v srpnu zároveň proběhla premiéra dlouho očekávaného snímku Beetlejuice Beetlejuice, který natočil Tim Burton (66) jako pokračování úspěšného osmdesátkového stejnojmenného trháku. Na snímku prý spolu s hvězdou Beetlejuice Michaelem Keatonem (73) pracoval mnoho let, ale stále to nebylo ono. "Museli jsme počkat, až se nám Jenna narodí," konstatovali herci v rozhovoru pro USA Today.

O tom, že chce udělat pokračování Beetlejuice, měl prý režisér Tim Burton jasno hned od premiéry roku 1988. Na projektu se vystřídalo hned několik scenáristů a různých tvůrců, nikdo se však nedostal dál než do fáze psaní scénáře. Nic se nezdálo správné, dokud Burton nespolupracoval s jedenadvacetiletou Jennou Ortegou na netflixovském seriálu Wednesday. "Museli jsme počkat, až se nám Jenna narodí," prohlásila Catherine O'Hara v rozhovoru pro USA Today, která před lety hrála macechu hlavní hrdinky Lydie.

Původní Beetlejuice

V původním filmu nedávno zesnulý pár v podání Geeny Davis a Aleca Baldwina požádá o pomoc titulního ghúla Michaela Keatona, aby jim pomohl vystrašit novou rodinu, která se po jejich smrti přistěhovala. Když se však jejich dcera Lydia Deetz, posedlá smrtí, setká se zlomyslným duchem, rozpoutá se v domě v Connecticutu peklo.

Mladou gothičku si zahrála tehdy náctiletá Winona Ryder, kterou v novém filmu uvidíme jako matku právě Jenny Ortegy. Smrt v rodině vede Lydii k tomu, aby se znovu setkala se svou odcizenou dcerou Astrid a výstřední macechou Delií v domě v Connecticutu. Problém nastane, když Astrid objeví na půdě model města a omylem se otevře portál do posmrtného života. A Beetlejuice je opět na scéně.

Setkání s Beetlejuicem

Jenna Ortega se s Beetlejuicem seznámila dříve než s jeho představitelem Michaelem Keatonem. Bylo to v maskérně. "Přišel ke mně zezadu. Zrovna jsem si dělala test účesu a make-upu, když mi někdo poklepal na rameno, otočila jsem se a hrozně se lekla. Řekl jen: 'Ahoj, já jsem Michael,' a z obličeje se mu odlupovaly kusy namaskované plísně," popsala první setkání s legendárním Keatonem v The Tonight Show.

"Bylo to v pohodě, dokud jsem ho nepotkala podruhé bez účesu a make-upu a znovu jsem se mu představila, protože jsem si neuvědomila, že už jsem ho potkala," dodala se smíchem Ortega, jejíž poslední film Beetlejuice Beetlejuice měl u nás premiéru 5. září 2024.

To byl zase týden: Petr Pavel promluvil o plastice Jaromíra Soukupa. Vyměnila sexy mozek za toxic mozek, řekl o Feuereislové

Související články

Další články

Nejnovější kauzy