Trendy
válka na Ukrajině EURO 2024 Clash of the Stars 8 Festival ve Varech 2024

Jiřina Bohdalová si rýpla do festivalu ve Varech. Bývalo tam víc hvězd, vzpomíná herecká legenda

Legendární herečka Jiřina Bohdalová.
Zdroj: eXtra.cz/Tomáš Martinek
Předchozí Další
+ Dalších 30 fotografií
rozhovor

Jiřina Bohdalová zažila karlovarský filmový festival ještě v době socialismu. Podle ní na něj tehdy jezdilo mnohem víc herců a filmových hvězd. "My jsme se přes celý rok neviděli. Každý hrál v nějakém divadle, ale když byl festival, tady se sjelo tolik herců, všichni jsme se tu vítali. Jeden herec přes druhého," řekla v rozhovoru pro Blesk. Zároveň přidala jednu historku o tom, jak jí matka Karla Gotta dohazovala tehdy mladého zpěváka.

Jestli někdo platí za pamětníka filmového festivalu v Karlových Varech, je to herečka Jiřina Bohdalová. Ta zažila už jeho dávnou éru ještě za socialismu, kdy se konal po dvou letech a střídal se s festivalem v Moskvě.

"Já jsem chtěla být učitelka a chvíli i byla, dva roky. Ale v žádném případě jsem nesledovala filmový festival," řekla v rozhovoru pro Blesk přímo na kolonádě, jak vnímala akci jako velmi mladá.

Jiřina Bohdalová: Když byl festival, do Varů se sjeli všichni herci

Pak se z ní však stala herečka a do Varů pravidelně jezdila. "Co si pamatuju, bylo tady daleko víc herců. My jsme se přes celý rok neviděli. Každý hrál v nějakém divadle, ale když byl festival, tak se tu sjelo tolik herců, že jsme se tu vítali. Jeden herec přes druhého," zavzpomínala na dávnou minulost.

Doporučené video: Jiřina Bohdalová tančí s Davidem Pastrňákem.

Celkově podle ní tehdy bylo na festivalu víc hvězd. "Tehdy se to střídalo s Moskvou, tam jsem jednou byla a do dneška si to pamatuju, byl to film režiséra Kršky Komedie s klikou. A oni na mě volali "Komedia s věrnoručko". On tam i zpíval tehdy ještě zcela neznámý Karel Gott. Na to jsme rádi vzpomínali. Já jsem hrála hlavní roli a on byl začínající zpěvák. On byl také mladší," zavzpomínala herecká legenda.

Gottova matka Bohdalové dohazovala svého syna

Následně popsala, jak jí matka tehdy ještě nepříliš známého zpěváka Gotta dohazovala. "Štaidl měl band, v Klicperově divadle jsme pro televizi něco točili a Karel onemocněl. Oni bydleli v malém bytě pod tím Klicperákem a on tam měl takový kamrlík. Pak jsme seděli na té jeho posteli a maminka, jak mě viděla, tak mě rvala do kuchyně a říkala, že to byl její sen, abychom spolu byli já a Karlušo. Já jí říkala, že už mám devítiletou dceru, a ona že prý to nevadí," popsala historku Bohdalová.

"Našla velikou fotografii, šla do té místnosti, kde seděli a přede všemi řekla: 'Tady napíšeš: Simonce (Stašové, dceři Bohdalové, pozn.red.) věnuje její budoucí táta Karel Gott'. Mně to někdo ukradl, já ho mohla vydírat, že sešlo ze slibu manželského. Mně se nelíbil, až potom, když byl starší, a to jsem se mu nelíbila zase já," dodala s humorem slavná herečka.

Bohdalová se ve Varech rozjela

Bohdalová se nebojí ani ve svém věku odvázat. Svou energii ukázala letos ve Varech, kde si ve skoro třicetistupňových vedrech zatančila s neznámým mladíkem.

Energii však ukázala také v sobotu, kdy se objevila na Big Board party, nebo v neděli, kdy zašla na slavnostní představení dokumentárního filmu Janžurka, kde ji zastihla redakce eXtra.cz, jak se můžete podívat ve fotogalerii.

Monika Binias šije do dcer: Závislačka Charlotte její pomoc odmítla. Marně čeká na omluvu Ornelly

Související články

Další články

Nejnovější kauzy