Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Karel Gott by slavil 85: Znáte všechny jeho úspěchy a ženy? Otestujte se v našem kvízu

Karel Gott (1993)
Zdroj: Profimedia.cz
Předchozí Další
+ Dalších 14 fotografií
KVÍZ

Karel Gott by dnes slavil 85. narozeniny. Za svou kariéru získal srdce milionů lidí, a to nejen v naší zemi. Letos na podzim to bude pět let, co nás navždy opustil. Znáte život a dílo legendárního zpěváka? Vyzkoušejte svou paměť v našem eXtra kvízu.

Karel Gott, národní poklad a nezapomenutelný tenor, nás navždy opustil 1. října 2019. Tento symbol republiky a její kultury se narodil 14. července 1939 v Plzni. Jeho první láskou nebyla hudba, ale malování. Po neúspěšném pokusu dostat se na UMPRUM skončil jako učeň v ČKD.

Během učení se však zamiloval do hudby. I přes nesouhlas otce začal zpívat a soutěžit v pěveckých kláních. Roku 1958 zazářil v soutěži Hledáme nové talenty a začal pravidelně vystupovat s Orchestrem Karla Krautgartnera jako Karel Matějíček.

Začátek kariéry

Jedním ze zlomových bodů Gottova života byl rok 1960, kdy odešel z ČKD a začal studovat na pražské Státní konzervatoři obor operní zpěv pod vedením profesora Konstantina Karenina.

V letech 1962 až 1964 se v Československu objevila éra twistu a malá divadla, která formovala moderní českou pop hudbu. Právě v roce 1962 Karel Gott nahrál svůj první duet s Vlastou Průchovou Až nám bude dvakrát tolik – jeho první gramodesku. Dva roky nato, v roce 1964, získal svého prvního Zlatého slavíka a jeho píseň Oči máš sněhem zaváté byla vyhlášena nejlepší písní roku.

Osudové ženy Karla Gotta

Karel Gott, legendární český zpěvák, měl mnoho významných žen ve svém životě, o kterých jsme již dříve psali. Mezi nimi byla Evelyna Steimarová, jeho první láska, se kterou prožil románek mezi lety 1962–63. S Antonií Zacpalovou strávil sice jen jednu noc, ale zanechala nesmazatelnou stopu jako matka jeho první dcery Dominiky. Jitka Svobodová, se kterou byl pět let, ho opustila, když zjistila, že má nemanželskou dceru Lucii s Ivetou Kolářovou. Manuela Pechová mu dala první kopačky a Ilona Hermová ho viděla spíše jako kamaráda než milence.

Do chomoutu ho nakonec dostala Ivana Macháčková, která s ním byla až do Mistrovy smrti a porodila mu dvě děti.


Clash of the Stars čekají radikální změny. Le Sy potvrdil, že organizace kvůli skandálům přitvrdí

Související články

Další články

Nejnovější kauzy