Trendy
válka na Ukrajině StarDance 2024 Výměna manželek 2024 Love Island 2024

Krásná Karolína Mališová o boji se zákeřnou nemocí. Připravila ji o spoustu sil, děsí se jejího návratu

+ Dalších 6 fotografií

Na přehlídku známého módního návrháře se přišla podívat i modelka Karolína Mališová. Kráska s blonďatou hřívou jen zářila, nebylo tomu tak ale vždy. V minulosti totiž trpěla nemocí zvanou alopecie a v rozhovoru pro eXtra.cz otevřeně promluvila o chvílích naprosté beznaděje. 

Karolína Mališová o alopecii

Známá modelka Karolína Mališová si před čtyřmi lety prošla peklem, když bojovala s alopecií, nemocí, při které člověk ztrácí nejen vlasy a obočí, ale i veškeré ochlupení na těle. "Musím zaklepat, že je to na lepší cestě, ale samozřejmě mě stálo spoustu sil tu nemoc pochopit a přijmout ji," řekla v rozhovoru pro eXtra.cz Mališová.

Jestli má krásná blondýnka navždy vyhráno, zatím nedokáže říct. "Nemyslím si to, protože alopecie je autoimunitní onemocnění a ta se mohou kdykoliv vrátit a člověk to ani nemusí očekávat," vysvětlila Mališová, která o svém boji s nemocí otevřeně mluví.


Mališová chce pomáhat

Svými slovy může Karolína povzbudit i další ženy a muže, které onemocnění postihne. "Jelikož je pro mě toto téma velmi bolestivé a nerada se k němu vracím, tak jsem se rozhodla, že o něm budu mluvit právě z toho důvodu, abych tím mohla pomoci dále," uvedla modelka na módní přehlídce návrháře Michaela Kováčika.

Otevírat taková tabu je podle ní potřeba. "Těch slečen je opravdu hodně a já jsem byla ztracená, když se mi to dělo, takže si myslím, že je to pomoc někomu, kdo třeba tápe stejně jako já před čtyřmi lety a vůbec jsem nevěděla, na koho se obrátit. Teď už o tom mluví více lidí," dodala s tím, že je moc ráda, že se povědomí o alopecii stále posouvá.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy