Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Kateřina Svitková přepsala český fotbal: Komentováním Eura rozdělila fanoušky

Kateřina Svitková je českou reprezentantkou.
Zdroj: Profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 6 fotografií
euro 2024

Česká televize před začátkem Eura 2024 zvolila poměrně odvážný tah a do studia poprvé v historii posadila profesionální fotbalistku Kateřinu Svitkovou. Hráčka anglické Chelsea, která aktuálně hostuje ve Slavii, rozdělila fotbalové fanoušky na dva tábory. Zatímco jedni jsou rádi za příjemné zpestření a svěží moderní vítr, druhá část je toho názoru, že žena nemá do mužského fotbalu co mluvit. Samotná Svitková redakci eXtra.cz prozradila, že tlak na svoji osobu si nepřipouští. 

Fotbalová reprezentantka Kateřina Svitková přepsala historii českého fotbalu, když se stala první ženou, která se na stanici ČT Sport objevuje ve studiu, či dokonce spolukomentuje fotbalové Euro 2024, které se koná v Německu od 14. června do 14. července 2024.

Osmadvacetiletá záložnice Chelsea má už zkušenosti s rolí glosátorky či komentátorky anglické Premier League na televizní stanici Canal+Sport, kde již ukázala, že má o anglické lize obrovský přehled a nebojí se říct své názory. Stejný postoj si udržuje i během Eura, kdy pohotově reaguje a mluví k věci jako opravdová expertka.

Diváci chválí připravenost i přehled

Tohoto faktu si všímají i mnozí fotbaloví nadšenci, kteří jí na sociálních sítích vysekávají poklonu. "Je výborná - poučená, věcná, vždy pečlivě připravená," uvedl na Facebooku uživatel Daniel. "Je super a hlavně má přehled. Mám radost, že ji ČT pozvala," přidala se divačka Vendula. "Je výborná... má super postřehy... každýmu tu vadí, že je to žena, nic víc. Má velké zkušenosti," přidal se Jakub.

Problém v hlase a pohlaví

Přestože na sociálních sítích převažují pozitivní ohlasy, najdou se i tací, kteří by si při sledování fotbalu nejraději zacpali uši. "Monotónní, nepříjemný ženský hlas. Vypínám zvuk," nebral si servítky Pavel. "Až na ten protivný hlas to ujde... ví o fotbale dost, ale zase pořád ji poslouchat, to opravdu nejde," přidal se další divák. Velká část kritiků také neskousne fakt, že ženská kecá do fotbalu. "Co to je za blbost, aby ženská komentovala fotbal?" zněl například jeden komentář.


Tlak si nepřipouští

Kateřina si však z hejtů těžkou hlavu nedělá, a jak sama tvrdí, s negativními ohlasy již předem počítala. Láska k fotbalu je u ní ale natolik velká, že je za tuto novou výzvu velmi vděčná a náramně si ji užívá. Nevadí jí ani nátlak, který je s touto velmi náročnou úlohou spojen. "Tlak tam je, ale snažím se si ho nepřipouštět," sdělila redakci eXtra.cz Kateřina Svitková, která se sice aktuálně nachází na srazu české ženské reprezentace, avšak bude komentovat šampionát i během jeho vyvrcholení.

Clash of the Stars čekají radikální změny. Le Sy potvrdil, že organizace kvůli skandálům přitvrdí

Související články

Další články

Nejnovější kauzy