Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta

Kim Kardashian volá po svobodě bratrů Menendezových: Schytala za to lavinu kritiky

Kim Kardashian by chtěla osvobodit bratry Menendezovy.
Zdroj: koláž eXtra.cz/Profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 10 fotografií
svoboda

Poté, co se na Netflix dostal jeden z nejočekávanějších dokumentů Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, začala spousta hvězd měnit pohled na jejich doživotní odsouzení. Veřejně se vyjádřila například Kim Kardashian (43), která je na svém Instagramu obhajuje a chce jejich propuštění. 

Případ bratrů Menendezových zasáhl celý svět. Erik a Lyle si momentálně odpykávají doživotní trest za mřížemi za brutální vraždu rodičů, kterou spáchali 20. srpna 1989. Netflixu momentálně vládne nový dokument s názvem Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story. Minisérie způsobila, že se o bratrech znovu začalo mluvit, a některé slavné celebrity dokonce přesvědčila o tom, že by mělo jejich trápení již skončit.


Kim Kardashian hájí bratry

Například taková Kim Kardashian se vyjádřila na sociálních sítích, že by měli bratry osvobodit. "Je čas, aby bratři Menendezovi byli osvobozeni. Všichni jsme produktem našich zkušeností. Formují to, kým jsme byli, kým jsme a kým budeme. Čas nás fyziologicky i psychicky mění a pochybuji, že by někdo tvrdil, že je stejný člověk, kterým byl v 18 letech. Já vím, že nejsem," stojí překvapivě v prohlášení Kim na jejím Instagramu.

Tím ale naštvala hodně svých fanoušků, většina z nich má totiž opačný názor. "Zírali na obličeje svých rodičů a stříleli je. To je zvrácené," okomentovala Anna. "Ne každý, kdo má těžké a traumatické dětství, zabíjí své rodiče. Někteří se v životě stanou velmi úspěšnými. Vždy je tu možnost volby... a přesto se rozhodli ukončit životy druhých," napsala Reenie. "Zabili své rodiče. Nechte je tam, kam patří," zareagoval Seekenton.

Příběh bratrů Menendezových

Během ostře sledovaného procesu v roce 1993 bratři uvedli, že jednali v sebeobraně. Otec je měl sexuálně zneužívat a traumatizovat a matka měla být alkoholička a narkomanka, která vždy stála za otcem. Jako rodina byli ohromně bohatí. José Enrique Menendez byl na začátku osmdesátých let mimo jiné šéfem hudebního vydavatelství RCA Records a podílel se na podpisu smluv s kapelami jako The Eurythmics nebo Duran Duran. Zkrátka luxusní život jako z amerického snu.

Podle výpovědi bratrů je měl otec fyzicky i psychicky týrat. Vraždy rodičů Josého a Mary Louise byly spáchány 20. srpna 1989. Bratři policistům tvrdili, že šli večer do kina, ale zapomněli doma Erikovy doklady. Když se pro ně vrátili domů, našli těla svých zastřelených rodičů a vytočili 911. Když přijeli na místo policisté, na trávníku před domem našli plačícího Erika, jak psal web People. Bratrům bylo v době smrti rodičů devatenáct a jednadvacet let. Smrt otce a matky sváděli na mafii.


Po smrti rodičů se Erik a Lyle chovali divně. Během pouhých šesti měsíců utratili odhadem asi 700 tisíc dolarů. Erik si koupil džíp Wrangler, platil si osobního tenisového trenéra za 50 tisíc dolarů a jezdil s bratrem na exotické dovolené. Lyle si koupil Porsche, hodinky Rolex a také restauraci u Princetonu.

Bratři Menendezovi se k vraždě nakonec sami přiznali svému terapeutovi, který to nahlásil své ženě a ta s tím šla na policii. Dostali doživotní trest za mřížemi. Dodnes oba tvrdí, že jednali v sebeobraně.

Natalia z Love Islandu šije do Tadeáše a Dana: Obvinila je z falešnosti. Sama schytala hejty

Související články

Další články

Nejnovější kauzy