Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Krásná psycholožka z Poldy zazáří v nové kriminálce Kraj: Odhalí odvrácenou tvář Slovenska

Slovenská Kriminálka kraj.
Zdroj: Se souhlasem TV Prima
Předchozí Další
+ Další 3 fotografie
NOVÝ SERIÁL

Na obrazovky televize Prima míří slovenská Kriminálka Kraj, která si tak na této stanici odbude svou "českou" premiéru. V jedné z hlavních rolí se blýskla herečka Jana Kolesárová (48), která nedávno opustila seriál Polda, aby přenechala místo své mladší kopii, jak s nadsázkou prozradila webu Primy.

Kraj charakteristický malebnými západy slunce, sladkou vůní vinic, písčitou půdou a borovicovými lesy. Zároveň kraj tajemný, uzavřený, plný zamlčených bolestí a někdy až otřesných činů egoistických či snadno manipulovatelných charakterů z různých sociálních vrstev. Kraj, ve kterém se na křivdu nezapomíná, ale vystaví se za ni účet i s úroky. To a sympatickou dvojici povahově odlišných kriminalistů nám přinese Kriminálka Kraj.

Loučení s Poldou

Vyšetřovatele ve slovenském seriálu tvoří herec Marián Mitaš (43) a herečka Jana Kolesárová. Zatímco Mitaše může běžný český divák znát spíše jen z pár filmů, Kolesárová se fanouškům detektivek musela vrýt do paměti, jako policejní psycholožka v seriálu Polda. Tam ji však nyní nahradila herečka Barbora Bezáková (27), která nezapře výraznou podobu se svou zkušenější kolegyní. Rivalita mezi nimi však nepanuje. "Musím říct, že jsme si hned sedly. Na place jsme spolu trávily hodně času, v maskérně jsme si pořád povídaly. Bylo to příjemné a staly se z nás kamarádky. O Báře jsem neslyšela, protože moc nesleduji televizní dění. Když jsme se poprvé viděly, řekla jsem jí: 'Čau, tak obsadili moje mladší já!'" prozradila TV Prima Kolesárová.

"Polda mi bude chybět. Všichni. Bylo to vzácné, až rodinné pouto. Těžko hledat nejlepší vzpomínku z těch šesti sérií. Těch osm let s Davidem Matáskem ve mně zanechalo obrovský kus krásy a radosti. David je výjimečný člověk s velkým srdcem a duchem. Úžasný profík a herecký partner. Nemohla jsem si přát lepšího," dodala Jana Kolesárová s tím, že je za 'tuhle Polda jízdu' vděčná.

O čem je Kriminálka Kraj

Seriál Kriminálka Kraj má být podle tvůrců především o spravedlnosti a jednotlivé případy mají otevírat tíživá témata, která roky rezonují ve společnosti, ale změna k lepšímu či řešení problémů přichází jen velmi pomalu. Jako každý kraj, i tento bojuje se silnými předsudky vůči menšinám, slabou ochranou dětí před zneužíváním, chybějící rovností mezi pohlavími a dalšími citlivými otázkami. Jednotlivé části se nesnaží moralizovat, jen odhalením motivu a identity pachatele poukázat na fakt, že se nás tato témata stále lokálně i celospolečensky týkají.

Chytrá slovenská detektivka Kriminálka Kraj si na ČSFD zatím vysloužila průměrné hodnocení 56 %. Na TV Prima odstartuje 26. srpna ve 21:30 hodin.

Clash of the Stars čekají radikální změny. Le Sy potvrdil, že organizace kvůli skandálům přitvrdí

Související články

Další články

Nejnovější kauzy