Kuchař z MasterChefa, který přišel o syna: Vdechl život Soudkyni Barbaře, skončil v insolvenci
Život majitele masny a amatérského kuchaře Petra Smazala z právě probíhající série MasterChef provází nejen velká rodinná tragédie, když s manželkou přišli o synka, ale i poměrně úsměvná minulost. Má na triku Soudkyni Barbaru, ale i pořady České televize.
Petr Smazal z pořadu MasterChef: Natočil špatný horor
Petr Smazal není vyučený kuchař ani řezník, jak se o něm leckdy tvrdí.
„Původně jsem dělal hotelovou školu. Gastronomie mě ale tehdy nechytla. Po škole jsem chvíli pracoval jako scenárista. Dělal jsem například film Svatý Mikuláš, o kterém jste před lety také na eXtra.cz psali. Byla to hodně guerilla akce, natočili jsme amatérský film, který se dostal do kin. Kvalitativně je strašný, ale vzpomínám na to rád,“ vzpomíná hvězda pořadu MasterChef.
„Pro Českou televizi jsem pak psal scénáře pro pořady Bedekr, Patrola, Wifina. Pak jsem chvilku působil na Barrandově, napsal jsem scénáře asi pro sto padesát dílů Soudkyně Barbary. Pak jsme se tam úplně nepohodli a tak jsem skončil,“ řekl eXtra.cz.
Soudkyně Barbara je pořad, v němž převážně neherci představují účastníky různých soudních pří. V jednotlivých dílech se projevují velmi emotivně. Na ČSFD má jen 15 procent, ale své diváky si vždy našel a pro některé je guilty pleasure (něco, za co se lidé stydí, ale mají to rádi).
Skončil v insolvenci
Konec v televizi znamenal pro Smazala začátek těžkých časů.
„Díky scénářům jsem do té doby vydělával velké peníze, ale po Barrandově mě najednou nikdo nechtěl dát práci. Nikde pro mě nebylo místo. Takže jsem skončil v insolvenci. Šel jsem zpátky do práce, prodával jsem v Electroworldu,“ pokračuje.
Jenže kreativní člověk si vždy najde cestu, a tak Petr s kamarády začali natáčet videa o vaření pro svůj kanál na YouTube.
„A do toho přišla masna. Řeznictví jsem si otevřel spíš z důvodu, že mi to spadlo do klína. Vždy jsem si tady v Plzni na Doubravce vyzvedával maso, ale jednoho dne jsem přijel a bylo to zavřené. Tak jsme si to vzali. A protože sám nejsem řezník, musím mít garanta, kterým je můj strejda,“ doplňuje.
Úspěch ale zatím moc nemá.
„Máme to rok a teď to moc nešlape. Jsme na sídlišti a přes léto to byla hodně velká bída, ale bojujeme, snad to bude lepší. Cenově jsme pro lidi ze sídliště dražší. Děláme to poctivě a to stojí peníze. Také vymýšlíme různé crazy věci jako syrečkové klobásy, pálivou tlačenku a podobně,“ dodal Petr Smazal.