Trendy
válka na Ukrajině StarDance 2024 Zrádci (reality hra) Bachelor Česko 2024

Kuřecí zmrzlina nebo vepřové koleno s mangem: Zdeněk Pohlreich žasne

+ Další 2 fotografie

Zdeněk Pohlreich je známý tím, že je k moderní české kuchyni poněkud skeptický. V novém díle svého pořadu Pohlreichův souboj restaurací se však právě s takovou gastronomií setká. V menu budou i takové kuriozity jako kuřecí zmrzlina nebo vepřové koleno s mangem. „Nacházíme se období tzv. kuchařských hospod, kdy je šéfkuchař konečně hlavní postavou místo podivných investorů. A to je naděje do budoucna,“ pochvaluje si Pohlreich dnešní přístup moderních restaurací.

Žádné klasické buchty nebo knedlíky, ale spousta netradičních chutí a kombinací. To čekalo Zdeňka Pohlreicha v dalším díle jeho pořadu Pohlreichův souboj restaurací. K moderní české kuchyni je přitom Pohlreich skeptický.

„Vždy když někdo přišel s něčím novým, tak byl za blázna. Jsem rád, že dneska už to není hon na čarodějnice. Možná bych byl první kuchař upálený na hranici,“ míní o svém přístupu k vaření Pavel Drdel.

Poměrně rychle jsem měl odvahu otevřít si něco svého. Ve dvaadvaceti jsem otevřel restauraci a ve dvaadvaceti ji zase s velkými dluhy zavřel. Musel jsem rychle vydělat peníze, nechtěl jsem mimo gastro ani je vydělat nelegálně třeba prodejem drog. Šel jsem nejdřív do Rakouska a pak do Vancouveru. A tam jsem se stal jedním z nejmladších šéfkuchařů. A pak přišla nabídka z Long story short,“ připomíná si začátky Petr Heneš.

Šéfkuchaři obou restaurací mají nejen svébytný přístup k vaření, ale i k využívání specifických ingrediencí. Jeden staví na vlastním pečivu, druhý na netradičních fermentovaných plodech. Dohromady ale vytváří neotřelé kombinace, za kterými jezdí hosté z celé země. „Nástup mládí, kvalita vybavení i investičně poměrně rozsáhlé projekty. Já věděl, že se situace rychle mění, ale byl jsem upřímně překvapen nasazením a úrovní služeb, kvalitou zázemí, a i technologickou vyspělostí. Nacházíme se v období tzv. kuchařských hospod, kdy je šéfkuchař konečně hlavní postavou místo podivných investorů. A to je naděje do budoucna,“ doplňuje k mladým trendy restauracím Zdeněk Pohlreich.

Houbový kuba i vepřové koleno

Středeční menu nabídne pepřenky z rojického kapra, paštiku se svatojánskými ořechy, houbového kubu s fermentovanou pšenicí nebo květák s drožďovou omáčkou. Jako dezert se bude podávat knedlík s ovocem, ale i vepřové koleno. „Výjimečnost tvoří především to, že posloucháte vaše nitro a nepodlehnete názorům svého okolí. A navíc tu svojí vnitřní laťku neustále zvedáte směrem nahoru. A to, že pracujete se surovinami z okolí a doslova beze zbytku, to už je taková třešnička na dortu,“ dodává Pavel Drdel.

Další díl pořadu Pohlreichův souboj restaurací diváci uvidí ve středu 22. března ve 20.20 na TV Nova.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy