Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta

KVÍZ: Beverly Hills 90210 slaví 34 let: Pamatujte si slavnou partu? Vyzkoušejte si naše otázky

KVÍZ: Jak dobře znáte seriál Beverly Hills 90210? Vyzkoušejte si náš kvíz
Zdroj: Fox Network
Předchozí Další
+ Dalších 45 fotografií
KVÍZ

Před 34 lety měl premiéru pilotní díl seriálu Beverly Hills 90210. Několik sezón jsme poté sledovali životy Brendy, Brandona, Dylana, Kelly, Donny, Davida, Stevea a Andrey, kteří nás provázeli dramatickými i romantickými příběhy. Pamatujte si je? Otestujte se v našem eXtra kvízu!

Od prvního dílu seriálu Beverly Hills 90210 uběhlo už 34 let. Jak se změnily životy jejich představitelů?

Brenda a Dylan už jsou spolu

Shannen Doherty, představitelka Brendy Walsh, se po čtyřech sezónách rozloučila se seriálem kvůli napjatým vztahům s tvůrci. Po úspěchu v jiném hitu, Čarodějky, jí byla v roce 2015 diagnostikována rakovina prsu, kterou několik let statečně překonávala. V roce 2020 však oznámila návrat nemoci ve čtvrtém stadiu. Doherty s nemocí dlouho bojovala a snažila se inspirovat ostatní svou silou. V červenci 2024 však zákeřné nemoci podlehla.

Luke Perry, alias nezapomenutelný Dylan McKay, bojoval v roce 2015 s rakovinou tlustého střeva, kterou překonal. V roce 2019 ho však zasáhla mozková mrtvice, která pro něj byla fatální. Jeho seriálový bratr, herec Jason Priestley, často s láskou vzpomínal na jejich dlouholeté přátelství. Perryho poslední rolí byla postava Freda Andrewse v seriálu Riverdale, kde znovu ukázal své herecké kvality.

Donna se změnila k nepoznání

Jennie Garth, kterou si fanoušci pamatují jako krásnou a nezávislou Kelly Taylor, zůstala věrná herectví. Později si zahrála i v pokračování 90210: Nová generace, ale v posledních letech se více věnuje své rodině a životu mimo kamery.

Dcera Aarona Spellinga Tori Spelling, představitelka nevinné Donny Martin, prošla během let několika plastickými operacemi, což ji změnilo vizuálně k nepoznání. Dnes se však soustředí především na péči o svou velkou rodinu.

Gabrielle Carteris, představitelka bystré Andrey Zuckerman, se po seriálu věnovala moderování vlastní talk show a od roku 2011 je prezidentkou americké odborové organizace SAG-AFTRA, která zastupuje herce, zpěváky a další umělce. S manželem má dvě děti a působí také jako viceprezidentka Kalifornské federace práce.


Další hvězdy seriálu

Jason Priestley, který hrál oblíbeného Brandona Walshe, se po devíti sezónách rozhodl věnovat režii. Zároveň propadl rychlým automobilům, což se mu v roce 2002 stalo osudným, když utrpěl vážnou nehodu s následky otřesu mozku a zlomeniny lebky. I přesto zůstává v hereckém a režijním světě aktivní.

Brian Austin Green, který v seriálu ztvárnil Davida Silvera, se proslavil také manželstvím s herečkou Megan Fox. I když se v roce 2021 rozešli, Green pokračuje v herecké kariéře a našel novou lásku po boku herečky Sharny Burgess.

Ian Ziering, známý jako bohatý floutek Steve Sanders, se po konci seriálu vrhl do natáčení filmů jako Žraločí tornádo, i když s menším úspěchem. Jeho osobní život byl v roce 2019 poznamenán rozvodem s druhou manželkou Erin Ludwig, se kterou má dvě dcery.

Jak dobře znáte seriál Beverly Hills 90210?

Seriál Beverly Hills 90210 zůstává legendou, která ovlivnila generace diváků. Jeho herci, ať už čelí osobním tragédiím, nebo profesním úspěchům, zůstanou navždy spojeni s ikonickými rolemi v seriálu, který definoval 90. léta. Pamatujete si tuto kultovku? Otestujte se v našem kvízu!


Natalia z Love Islandu šije do Tadeáše a Dana: Obvinila je z falešnosti. Sama schytala hejty

Související články

Další články

Nejnovější kauzy