Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

KVÍZ: Seriál MASH slaví 52 let. Pamatujete na Šťabajznu či pravé jméno Hawkeyho? Zkuste test

KVÍZ: Jak dobře znáte seriál MASH? Otestujte své znalosti
Zdroj: Profimedia.cz
Předchozí Další
+ Dalších 14 fotografií
KVÍZ

Před 52 lety padla první klapka oblíbeného seriálu M*A*S*H. Komedie z prostředí mobilní vojenské nemocnice uprostřed války v Koreji bavila diváky už v 70. letech a mnoho z nich se na ni s chutí podívá i dnes. Pamatujete si jeho postavy a zábavné detaily? Otestujte se v našem eXtra kvízu!

M*A*S*H byl drtivou většinou televizních diváků popisován jako skvělý komediální seriál s výborným humorem. Není se čemu divit, slavil úspěchy ve všech zemích, v nichž byl vysílán. Všichni si jistě pamatují na hereckou sestavu, která je nezapomenutelná. Hlavní postava Hawkeyho v podání Alana Aldy byla pro svůj humor extrémně oblíbená a úspěch měla i Margaret Houlihan, kterou hrála Loretta Swit.

Spojení dobrovolných i nedobrovolných armádních uniforem, lékařského sálu, humoru a smrti je tak neotřelé a zároveň bizarní, že dodnes baví i diváky, kteří přišli na svět i roky po premiéře seriálu.

Proměny a odchody

Protagonisté seriálu prošli za více než polovinu století od jeho uvedení velkými změnami. Lorreta Swit, která zůstala v seriálu celých 11 let a získala čtyři nominace na Zlatý glóbus, osm nominací a dvě vítězství v televizních cenách Emmy, se nedokázala smířit se stárnutím a podlehla plastikám. Alan Alda přiznal boj s Parkinsonovou chorobou a Jamie Farr alias Klinger se odebral do hereckého důchodu. Někteří z herců už bohužel odešli na věčnost. Na proměny se podívejte do galerie.

Jak dobře znáte seriál M*A*S*H?

Pamatujte si postavy a zajímavosti ze seriálu MASH? Otestujte se v našem eXtra kvízu!




Aneta z Love Islandu kápla božskou. Prolomila hradbu mlčení o tom, zda měla v Česku celou dobu přítele

Související články

Další články

Nejnovější kauzy