Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Margita a Vágner si vjeli do vlasů. Dva roky po smrti Zagorové se přou o její odkaz

Štefan Margita a Karel Vágner si vjeli do vlasů. Dva roky po smrti Zagorové se přou o její odkaz
Zdroj: eXtra.cz/Renata Bušková/Herminapress/Koláž eXtra.cz
Předchozí Další
+ Dalších 10 fotografií
spor

Dva roky po smrti Hany Zagorové se rozhořel spor o to, kdo bude zpívat její písničky. Zatímco Štefan Margita chce být v tomto opatrný, Karel Vágner má jiný názor. „Já bych byl jedině pro, kdyby se hrály a zpívaly její písně. Zagorka je stejně nesmrtelná jako Gott a lidem to dělá radost,“ řekl Blesku.

Zpěvačka Hana Zagorová dělala desítky let radost lidem svými písničkami. Dva roky po jejím úmrtí se nyní řeší, kdo všechno je bude moci zpívat.

Majitel agentury Gong Ladislav Dobeš, který zpěvačku dobře znal a produkoval i její koncerty, vymyslel projekt jejích písniček jako Poctu Haně Zagorové. Jenže Nadace Hany Zagorové mu podle Blesku dala najevo, že o to není úplně zájem.

„Nevadí jim prý, když se do programu zařadí dvě písničky, ale její skladby nemohou tvořit celý program. Navíc na jméno Hany Zagorové mají ochrannou známku C, proto nesmí používat její jméno,“ řekl Dobeš.

Štefan Margita omezil, kdo může songy Haničky zpívat

Štefan Margita má ohledně využití Hančiných písniček jasný názor. „Právo vydávat její písně má Supraphon. Ale museli jsme to omezit, protože každý najednou začal dělat koncerty Hany Zagorové, a to nešlo,“ sdělil Blesku vdovec.

Zcela jiný pohled má bývalý blízký kamarád Zagorové Karel Vágner. „Já bych byl jedině pro, kdyby se hrály a zpívaly její písně. Zagorka je stejně nesmrtelná jako Gott a lidem to dělá radost,“ uvedl hudebník.

Dvě písně nedávno nazpíval spolu s orchestrem v rámci poctě Haničce zpěvák Jan Bendig. Zagorová pro něj vždy byla nesmírnou inspirací.

Doporučené video: Jan Bendig přezpíval dvě písně Hany Zagorové:

"Natáčíme dokonce dva videoklipy. Je to taková pocta Hance Zagorové, je to Černý páv a Guendolina. Rozhodli jsme se, že to předěláme i s orchestrem. Dokonce před tím, než jsme na tom začali pracovat, tak jsme jeli za Štefanem Margitou, aby nám to vůbec dovolil, a naštěstí to vyšlo," řekl Bendig na konci srpna pro eXtra.cz.

Aneta z Love Islandu kápla božskou. Prolomila hradbu mlčení o tom, zda měla v Česku celou dobu přítele

Související články

Další články

Nejnovější kauzy