MasterChef a noční můry ze školní jídelny: Porotci prozradili, která jídla z dětství je děsí dodnes
V druhém díle MasterChefa budou hrát hlavní roli tradiční české suroviny a pokrmy, které polovina lidí miluje a druhá nenávidí. Soutěžící budou postaveni před výzvu poprat se s kaprem a jednou z nočních můr školních jídelen. Jakou? To redakci eXtra.cz odhalila přímo televize Nova.
První díl kulinářské soutěže MasterChef Česko se stal osudným sympatickému majiteli reklamní agentury Lukášovi. V tom druhém se bude zbývající patnáctka soutěžících učit úctě k surovinám a správnému zacházení s nimi. "Dokud budeme jíst maso, tak zvířata budeme muset porážet. A my potřebujeme, abyste si to moc dobře uvědomili. Protože jenom tak k surovinám budete přistupovat s respektem," řekl porotce Radek Kašpárek soutěžícím, kteří budou mít s náročným úkolem problém.
První výzva se bude týkat kapra. Soutěžící dostanou za úkol jej správně vykuchat, vyfiletovat a lahodně jej zpracovat. Kapr se každoročně objevuje na štědrovečerním stole milionů lidí v České republice. Jak správně pracovat s rybami všem vysvětlí speciální host Jiří Hrachový z pražského podniku Výčep.
Strašáci školních jídelen
Ve druhé, vyřazovací výzvě dostanou soutěžící za úkol během šedesáti minut jeden z pokrmů, který děsil nejen porotce ve školních jídelnách. Když byl šéfkuchař Jan Punčochář malý, nejraději by nudle s mákem vymazal ze všech jídelníčků po celém světě. Přemek Forejt se přiznal, že největší 'peklo', které v dětství ochutnal, byl rýžový nákyp. A Radek Kašpárek odhalí třetí pokrm - žemlovku. O tom, který z těchto tří sladkých 'strašáků' to bude, rozhodne vítěz minulé výzvy.
Druhý díl letošní řady soutěže MasterChef Česko uvede TV Nova ve středu 6. září ve 20:20 a již nyní na Voyo.