MasterChef má dalšího finalistu: Jeho pokrm byl dost drzý, řekl Přemek
MasterChef 2022, kterého vysílala TV Nova ve středu večer, ukázal dalšího finalistu, jenž obdržel zlatou kartu. Je jím osmadvacetiletý Robin ze Žižkova. Jde o mladíka, který má kořeny ve Vietnamu, ale na stůl porotcům naservíroval klasickou českou rajskou, která ho dostala do finálové šestnáctky. Co k tomu přidal za přílohu, která jídlo vyzdvihla nahoru, vás možná překvapí.
Druhý díl kuchařské soutěže MasterChef je za námi. TV Nova odvysílala opět napínavou show, plnou šikovných amatérských kuchařů, nicméně zlatá karta padla pouze jednomu. Je jím kluk ze Žižkova, který však má kořeny v dalekém Vietnamu. Jmenuje se Robin a věnuje se marketingu.
"Každý by čekal od Vietnamce, že bude dělat "karíčko", ale já budu dělat rajskou," přiznává Robin. "Bude to trošku po asijsku a bude to vypadat úplně jinak než tradiční rajská. Svou první rajskou jsem ochutnal ve školní jídelně, což nebylo úplně šťastný, ale nejlepší byla od mé české tety," říká.
Jeho příběh
Robin se v devadesátých letech přistěhoval do Čech s rodiči, kteří hned jak přijeli, museli naplno pracovat. Zařídili Robinovi školku, kde se naučil česky. "Rodiče museli být pořád v práci, a tak se rozhodli mě a moji sestru dát k takové české tetě, která nás vychovala jako vlastní děti. Ona dělala ty knedlíky, svíčkovou, ty omáčky, tak jsem jí chtěl v kuchyni pomáhat. Znám opravdu dobře základy české kuchyně a rád do toho míchám i trochu Asie," vypráví markeťák.
Co je jeho vášní
Mladík vystudoval marketing, ale rozhodně to není jeho vášeň. "Moje vášeň je vaření. Když se řekne Vietnamec v gastru, tak je to nějaká večerka, bistro ošuntělý, ale já chci změnit to jméno té vietnamské gastronomie. Nebo možná ji trošku propojit s tou českou," říká. Místo tradičního knedlíku, který se s rajskou omáčkou podává, porotcům naservíroval rajskou s fenyklovým salátem. "Je to experiment samozřejmě, bojim se, že mi porota řekne, že je to moc velká šílenost. Ale na druhou stranu tohle je přesně to, jak já se vidím na talíři," přiznává soutěžící.
Zaplaťpánbůh za experimenty, protože tohle jídlo dostalo Robina až do finálové šestnáctky. Rajská omáčka s fenyklem byla prý podle Přemka Forejta drzá volba, ale zato velice úspěšná. "Já budu upřímnej, je to strašně drzý. Vlastně nám tady představujete klasickou českou rajskou omáčku, do které šmrncnete trochu asie a po pravdě...nás všechny tři posadíte na p*del," řekl porotce. Nakonec si Robin odnesl zlatou kartu a diváci se na něho mohou těšit v příštích dílech.