Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

Matthew Perry by slavil 55: Zfetovaný se utopil, do hrobu mu pomohla ketaminová královna

Hvězdy Přátel se zatím ke smrti Matthew Jerryho nevyjádřili.
Zdroj: Koláž eXtra.cz/Profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 17 fotografií
narozeniny

Matthew Perry by dnes oslavil své půlkulaté 55. narozeniny. Je tomu však již 10 měsíců, co byla hvězda Přátel nalezena bez známek života ve své vile ve vířivce. V případu jeho úmrtí vyplouvají na povrch stále nové a nové informace. Jak uvádí zahraniční web CNN, s hercem bylo v posledních měsících jeho života nechutně manipulováno. 5 lidí bylo obviněno kvůli tomu, že mu poskytovali nepatřičné množství návykové látky. 

Perry přišel o kontrolu nad svým tělem

Od úmrtí Matthewa Perryho uplynulo téměř 10 měsíců. "Jsme zdrceni. Matthew byl velmi nadaný herec a je nesmazatelnou součástí naší rodiny Warner Bros. Jeho odkaz komediálního génia bude žít dál. Tento den nám zlomil srdce, posíláme lásku jeho rodině, blízkým a všem fanouškům," vydalo oficiální zprávu studio, když se tragickou zprávu dozvědělo.

Představitel Chandlera z Přátel byl nalezen bez známek života ve své luxusní hollywoodské vile ve vířivce. Už zpočátku nebylo jasné, co za jeho úmrtím stojí, proto se případu ujala policie. Následně vyplulo na povrch, že k utopení došlo zejména kvůli požití velké dávky drogy ketamin. "Přišel o kontrolu nad tělem a o schopnost udržet se nad vodou," uvedl lékař podle agentury AP.

Experimentální léčba ketaminem

Herec užíval ketamin kvůli boji s depresemi a úzkostmi. Konkrétně podstupoval tzv. infuzní terapii, což je typ experimentální léčby. Soudní lékař však uvedl, že hladina ketaminu v Perryho těle se pohybovala v rozmezí, které se používá při celkové anestezii během operace. Ve zprávě se rovněž uvádí, že ke smrti přispělo také onemocnění koronárních tepen a buprenorfin, jenž se užívá k léčbě poruch způsobených užíváním opioidů.


Pouze před pár dny přišly soudy se zcela šokujícím prohlášením. V případu Perryho smrti bylo obviněno pět lidí, kteří se měli podílet na jeho smrti a distribuovat mu nepřiměřené množství drogy. Tři z nich už svou vinu dokonce přiznali. "Věděli, že to, co dělají, je špatné," uvedl státní zástupce pro web CNN.

Soudy obvinily pět lidí

Jedním z obviněných je lékař Salvador Plasencia, jenž herci dodával návykovou látku za několikanásobně vyšší cenu. Následně Matthew odebíral ketamin od jednačtyřicetileté ženy, které se v podsvětí přezdívá "ketaminová královna". Podle žalobců měla žena údajně vědět, že množství drogy, které mu distribuovala, bylo smrtelné.


Mezi obviněnými je i hercův osobní asistent Kenneth Iwamasa, který ho našel mrtvého. Právě on měl být tím, kdo mu aplikoval velké množství drogy, což vedlo k jeho smrti. Během čtyř dnů, které jeho úmrtí předcházely, měl Iwamasa podle žalobců aplikovat Perrymu více než 20 dávek ketaminu, z toho tři v den hercovy smrti.

Aneta z Love Islandu kápla božskou. Prolomila hradbu mlčení o tom, zda měla v Česku celou dobu přítele

Související články

Další články

Nejnovější kauzy